UVEX Helix RS 750 Carbon 9 / 10

UVEX / UVEX Helix RS 750 Carbon
UVEX Helix RS 750 Carbon
ekkor vette: 2011
eddig használta: 2011
minőség: 9/10
kényelem: 10/10
strapabírás: 8/10
összességében erre értékete: 9/10
megérte-e a vételt: igen

Sziasztok!
Bementem egy boltba, kísérőként... megláttam, felvettem, így jártam. Röhögve mondták, hogy aki egyszer felveszi, nem fog másikat kívánni.
Ára 450-500 Euro körül mozgott, majd a Louis leárazta 200-ra, persze méretben szinte lehetetlen találni, de már 170-ért is adták...persze ami nincs, bármennyibe kerülhet, akkor sem lesz :D
Este 10-kor csörögtek rám, hogy fenn van egy oldalon a méretemben 99Euróért, lecsaptam rá!
990g, ami nem súly, pillekönnyű és kényelmesebb sisakot még nem láttam, széles látómező, határozottan mozgatható plexi, fejbúbon két és állon egy szellőző.
130-ig korrekt a hang, hosszabb úton már csak tavasszal tesztelem, nem fütyül, hallom a motort, de persze ez sem tesz csodát.
A kinézete hibátlan, ahogy a carbon szálakat látni a lakkréteg alatt és ez egy M-es, tehát a kisebb héjméret is, álomsisak na.... :D
Egy System 4-es BMW-t dobtam le, azért az 1800g, fájt is a nyakam rendesen néha, remélem ez már a múlt.
Gyönyörű, könnyű és hihetetlen kényelmes!
Strapabírását nem tudom, ez használt sisak és semmi nem látszik rajta, csak alsó puha bőrön látszik, nem új, bár féltem a lakkozását.

Problémák
Kezdjük a dupla "O" gyűrűvel, hát én nem járok pályára és nem is akarok, rettentően idegesít és nehézkes a kezelése, majd megszokom.
Pára. Hát, nem vagyok elájulva, hidegben próbáltam és ha csak tötyögtem, bizony a plexi alja csúnyán bepárásodott, illetve az alsó szellőző kicsit bizonytalan, be is csukta 100 körül a menetszél, amikor levettem a sisakot, tiszta víz volt a szájrész előtt, igaz, ilyenkor az S4-ből már ki sem láttam volna.
Sorja a plexin, azért egy 400-500 euros siskatól elvárnám, hogy tökéletes legyen a kivitelezés, ennek meg sorjás a plexi széle, nem gond és 4 mozdulat, de ne már... (ez volt a hiszti rész)
És most a számok kicsit. 990g papíron, feltettem mérlegre és 1200g, ha a teljes árat fizettem volna, most fel lennék háborodva, így meg... csak röhögök, így is szuper.

A beküldő 1 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Krissal

Beküldve: 2011. november 21.