Vespa ET4 8,8 / 10

Vespa / Vespa ET4
gyártási év: 1998
lökettérfogat: 125 köbcenti
ekkor vette: 2010
eddig használta: 1
km óra állása az elején: 17500
vezetett km: 1500
fogyasztás: 3 liter / 100 km
teljesítmény: 8/10
megbízhatóság: 9/10
szervízháttér, alkatrészellátás: 8/10
kényelem: 10/10
összességében erre értékete: 9/10
megérte-e a vételt: igen

Amikor megvettem nagyon tetszett hogy elfér a lábam a kormány alatt, mivel elég nagydarab vagyok ez fő szempont volt. Az első teleszkóp összehasonlíthatatlanul komfortosabb a magyar utakon, mint egyéb más robogók nem fordította első telói.
A szatyor akasztó is jó ötlet az ülésből lehet kihúzni elöl. A térdnél lévő kesztyűtartó a kulcs benyomására nyílik és pont megfelelő hely a motoros kesztyű tárolására, valamint az elsősegélycsomag és izzó készlet is remekül elfér benne.
Az ülés alatti sisak tartó egy mozdulattal kivehető, akár magaddal is viheted :)
A motor ezáltal nagyon könnyen szerelhető, hozzáférhető. Gyertyát is innen lehet cserélni, bár kicsit nehézkesen, de sikerült.
Olajcserekor sajnos az olaj leeresztő csavarom sárga réz, de lehetetlen volt kicsavarni, sőt a fejét is sikerült legyalulnom. Összegyógyult az alu olajteknővel, ezért fecskendő segítségével voltam kénytelen eltávolítani a régi olajat.
A motor oldalában van a pici olaj szűrő, sajnos az alu olajszűrő ház csak két csavarral van felfogatva és minden cserekor ajánlott a tömítést is megvenni a ház alá (650ft), mert szivárogni fog az olaj. Lehetett volna menetes gumigyűrűs, mint az autóknál, maga az olajszűrő ház.
A fogyasztás 3,4L áll meg városi araszolós és 100km/h vegyes tempónál, nekem. Ennyi a végsebessége is. Hangja a léghűtés miatt, mint egy dupla légcsavaros bombardier repülőnek :) Szeretem.
Van hátsó doboz is rajta, ezt mindenképp ajánlom, mert nagyon jó dolog, sisak bővebben belefér.
Ne felejtsük el megvételkor a hajtómű olajat is cserélni és főleg az első fékpofákat. A hátsó dob fék nem túl hatékony, de jó fékpofákkal sokat tudunk javítani a hatásfokán. Nem szokott kopott lenni, elég sokáig elég.
Remek, stílusos kis motor. Csak ajánlani tudom.

Erre használta
munkába járás, bevásárlás

Javítanivalók
rendszámtábla világítás
olaj csöpögés
óra elem csere

Itt szervizelte
magam

A beküldő 16 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Frontway

Beküldve: 2011. május 7.