Yamaha XT600 6,8 / 10

Yamaha / Yamaha XT600
gyártási év: 1988
lökettérfogat: 600 köbcenti
ekkor vette: 2010
eddig használta: 2012
km óra állása az elején: 1
vezetett km: 1
fogyasztás: 6 liter / 100 km
teljesítmény: 9/10
megbízhatóság: 3/10
szervízháttér, alkatrészellátás: 10/10
kényelem: 8/10
összességében erre értékete: 4/10
megérte-e a vételt: nem

Hát hol is kezdjem? Talán ott, hogy miért erre a típusra esett a választásom. Azért, mert az ismerőseim mind azt mondták, hogy ez egy tökéletes motor. Semmi baja nem lesz. Meg is vettem a motort, szupi volt minden. De aztán beigazolódott, hogy ez a motor nem is olyan jó, mint amilyennek mondják. Én úgy ismertem meg, hogy egy teljesen megbízhatatlan motor, amire abszolút nem lehet számítani. Egy rakás SZ*R!

Mikor megvettem, rögtön szét lett szedve, dugó, gyűrű, hajtókar ki lett benne cserélve. Olajat is kapott. Így egy ideig jó is volt. De aztán..., szépen sorban jöttek elő a bajok. A blokk anyaga egy sza*r, mintha papírból lenne. Az olajszűrő fedele rendszeresen eltört, a berugókarról nem is beszélve. Hozzátenném, nem össze-vissza rugdostuk, hanem úgy ahogy kell. Aztán mikor ezeket kijavítottuk, gondoltuk megyünk motorozni. Így is tettünk, elmentünk, de az erdő közepén megállt egyik pillanatról a másikra, és aztán nem akart beindulni. Ez azért volt, beszart az elektronikája. Ez meg lett csinálva szervízben.
Pár hét múlva a motor megint elkezdett füstölni, zabálta az olajat, nem akart indulni. És már azt hittem, hogy felgyújtom.
Ez a motor többet állt, mint ment. 2 év alatt 125 ezer forintomat vitte el. Folyamatosan rossz volt, annak ellenére, hogy nem sajnáltam tőle a pénzt.

Egyetlen egy pozitívumot tudok evvel a motorral kapcsolatban felhozni. Azt, hogy egyszer beneveztem vele egy amatőr endurocross versenybe, és azt kibírta. Ennyit. Semmi mást!

Összességében, ez a típus ( de ez csak az én véleményem ) egy rakás SZAR! Nekem soha a büdös életbe nem kell többét XT. Ez a típus teljesen leírta magát. Ez egy teljesen megbízhatatlan, rossz motor. Igaz, hogy ha megy, akkor nagyon megy, de sajnos ott van az a HA MEGY...

Erre használta
Endurózgatás a környéken.

Javítanivalók
Ami eltud, az el is romlott.

- Ki lett cserélve a dugó, gyűrű, hajtókar.
- Olajszűrő fedele eltört.
- Berugókarok rendszeresen eltörtek. És általában nem is lehetett javítani őket. ( Darabja 12 ezer Ft. )
- Elektronika kétszer is elromlott. ( Ennek a javítását egyszer kellett kifizetnem, ez 20 ezer Ft. volt. Másodszor garanciába megcsinálták. )

-És még sorolhatnám, de nincs kedvem regényt írni.

Itt szervizelte
Otthon, és szervízben.

A legrosszabb ebben a motorban az, hogy hiába öreg, az alkatrészek ugyanannyiba kerülnek, mint egy mostani motorba.

A beküldő 9 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: szika12

Beküldve: 2012. január 15.