Yamaha DT50 7,4 / 10

Yamaha / Yamaha DT50
gyártási év: 2004
lökettérfogat: 50 köbcenti
ekkor vette: 2008
eddig használta: 2009
km óra állása az elején: 6000
vezetett km: 2000
fogyasztás: 4 liter / 100 km
teljesítmény: 9/10
megbízhatóság: 5/10
szervízháttér, alkatrészellátás: 9/10
kényelem: 7/10
összességében erre értékete: 7/10
megérte-e a vételt: nem

Na hol is kezdjem: szóval megvettem ezt a csodajárgányt, mert szép meg jó, meg igazából pont ilyet szerettem volna, mert magas vagyok, és ennek jó magason volt az ülése. Használgattam, elején nem is voltak bajok, úgy az első 3 hónapba, aztán egyszer csak elkezdett minden tönkremenni, először az elektronika ment tönkre, mert az egyik főkábel a kipufogóhoz ért és szétolvadt. Aztán jött az állandó olajfolyás, mert szar gyárilag az olajtank. Sikeresen összehoztam egy részleges besülést ( a szervíz így fogalmazott ). Elvileg túl sok olajat kapott és ez szétbaszta a karbit, aztán meg már semennyit nem kapott. Emelett már csak egy kisebb kipufogórendszer felújítás volt, kondi tönkrement, de az csak apróság.
Nade voltak jó dolgok is, terepen meglepően stabil volt, jól irányítható, erős fékekkel, és ami a lényeg, egy nagyonerős motorral. Végülis kényelmes volt, még utassal is! Télen nem nagyon szeretett beindulni, esőbe se, inkább 15 fok felett használatos, de akkor Tökéletes! A váltója is jó volt, könnyen vette a sebességet. Kezdőmotorom volt, mindent rajta tanultam, sok érdekes helyzetem volt vele,mégis szerintem 50ccmesek között az egyik legjobb ( sok hasonló motoron ültem, más márkák hasonló probálkozásain ), nekem ez jött be!

Erre használta
Nagyrészt könnyed terepen száguldoztam.

Javítanivalók
Hűha, kezdjem el sorolni?!?
Index égő nagyon sokszor, Elektronikát kellett 2x javítani ( műszerek össze vissza jeleztek ), kipufogórendszer adta meg magát, karburátor állítódott néha, szivatókar nem akart a helyén maradni, olajpumpa, olajtartály és gyakorlatilag egy nagy blokk generál is volt a besülés miatt

Itt szervizelte
Yamaha World ( nagyon megbízható, csak ajánlani tudom, kicsit tán drága, de megéri )

A beküldő 2 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Gugalino

Beküldve: 2010. május 17.