Yamaha Jog 8,2 / 10

Yamaha / Yamaha Jog
gyártási év: 1990
lökettérfogat: 50 köbcenti
ekkor vette: 2002
eddig használta: 2007
km óra állása az elején: 6700
vezetett km: 7000
fogyasztás: 3 liter / 100 km
teljesítmény: 7/10
megbízhatóság: 10/10
szervízháttér, alkatrészellátás: 10/10
kényelem: 7/10
összességében erre értékete: 7/10
megérte-e a vételt: igen

Yamaha Jog Next Zone
Előtte is jog-ot hajtottam, így nyilvánvaló volt számomra, hogy csakis a yamaha jöhet számításba nálam.(Bár most PIAGGIORA fáj a fogam). Az 5 év alatt, amíg nálam volt nem sok keserűséget okozott motorikusan, szinte hibátlanul tűrte az általam okozott megpróbáltatásokat, valamint a közel 100 kilómat. Egyetlen nagy baja, amiért kénytelen vagyok megválni tőle, az az hogy egyszerűen vagy a motor ment össze vagy én nőttem túl gyorsan, és úgy érzem hogy már nem igazán az én méretem ez a motor. Mindenesetre a kis mérete ellenére is öröm vele robogózni, de csak kevésbé forgalmas utakon, mert szerintem nem igazán dinamikus a mai felgyorsult forgalomhoz viszonyítva.
Röviden összefoglalva talán megtartanám ha kicsit nagyobb testű lenne bár az 50ccm manapság már -véleményem szerint - elég vékony nagyobb városokba.

Erre használta
szinte csak városi szaladgálásra;

Javítanivalók
csoki szétcsúszás - (össze kellett nyomni), 5 év után az izzó távolsági fényszóró része kiégett, erősen gondolkozom mit is írjak? a 4.évben már gyenge volt a kompresszió, így dugattyúcsere vált esedékessé. Ennyi. :))

Itt szervizelte
1 nagyon korrekt barátom csinálta a dugattyúcserét és a csoki összenyomást Békéscsabán.
Ezúton is köszi peti.

A beküldő 8 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: yamaha1

Beküldve: 2007. október 17.