Az érdekességek, látványosságok itt vannak a szomszédban, elég csak egy kicsit nyitott szemmel járni, hogy felfedezzük őket. Nem feltétlenül szükséges a világ másik felére utazni, hogy izgalmas, érdekes dolgokat vehessünk szemügyre. A videóban BUDAFOKra kalauzollak el egy 3 éve iparvágányra állított GŐZMOZDONY bemutatása végett.
A mozdony közúti szállítás és daruzás után került a jelenlegi helyére, a használaton kívüli, volt iparvágányra.. Nagyon rossz, romos, elhanyagolt, hiányos és rozsdás állapotban érkezett, ahogy arról a korábban készített fényképek is tanúskodnak. Lelkes vasútbarátok és vasútrajongók próbálják helyreállítani az öreg gőzöst, amely valaha egy cukorgyár iparvágányán tologatta a vasúti kocsikat. A kevés információ szerint szerint egy szabadtéri vasút-skanzen, vagy vasút bemutató készül majd egyszer belőle a helyszínen. A helyreállítás lassan halad - de halad - feltételezhetően az anyagi források szűkössége miatt. Tiszteletre méltó az a törekvés, hogy megmentsék a múlt ezen megmaradt hírmondóját. Pénzt, időt, energiát nem kímélve dolgoznak a nemes cél érdekében, hogy mindenki számára eredeti fényében megcsodálható legyen a kis gőzös.
3 vasúti kocsi is a helyszínen van. Volt egy negyedik is, de az valamikor elszállításra került. A visszaszállításról egyenlőre nincs információm. 2 kocsi már kapott egy kis felújítást, friss festést. A harmadik még vár a gondoskodásra.


A videó linkje: http://youtu.be/9W0Fr72R3gM
2020. május 20.