Heteken belül rendelhető lesz az Aprilia RS660

Nagyjából 160 kilós tömeggel és 100, illetve 95 lóerős teljesítménnyel érkezik az Aprilia RS660, melyet a gyár ígérete szerint már a jövő hónapban megrendelhetnek a leendő vevők.

Nem véletlen, hogy pont városi környezetben és a Dolomitok egyik legszebb részén, a Pocol-alagút környékén vették fel a kisfilmet, hiszen már a tervezés során is az volt a mottó, hogy nem kompromisszummentes sportmotort, hanem egy sokoldalú, egyszersmind rendkívüli könnyű, kezes gépet szeretnének készíteni.

Már csak az a kérdés, mennyire lesz majd mellbevágó a leendő tulajdonosoknak a várhatóan 12 ezer eurós ár kicsengetése, ugyanis ennél lényegesen olcsóbban juthatnak erősebb hatszázasokhoz, sőt akár nagyobb gépekhez is. Hogy mást ne mondjunk, a 136 lovas Kawasaki ZX-6R sem kerül ennyibe (11 890 EUR), aki pedig a sorkettesekre gerjed, az 8950 euróért (!) BMW F 900 R-t vehet, ami ráadásul lényegesen nyomatékosabb is az Apriliánál.

Akárhogy is, a legendás RS rajongói már nyithatják a pénztárcájukat, hiszen már csak néhány hetet kell várni, és megkezdődik a modell előrendelési kampánya.