Rekordot döntött a KTM 390 Adventure

Általában végletekig kihegyezett, spéci versenygépekkel állítanak fel rekordokat, ám most egy szinte teljesen szériaállapotú KTM 390 Adventure került a hírekbe – ezzel döntött csúcsot Ashish Raorane indiai Pro Moto XC-pilóta.

A helyszín a híres-hírhedt, 12,5 kilométer hosszú hegyifelfutó volt Batal és Kunzum La között. Kifejezetten meredek emelkedőről van szó, alig 13 kilométeres hossz dacára a befutó 551 méterrel magasabban helyezkedik el a rajtvonalnál, és húsz hajtűkanyar tarkítja a pályát. Ashish dolgát nehezítette, hogy a célban már keményen fagyott, elmondása szerint mínusz öt fok volt, de így is mindössze 13 perc és 4 másodperc alatt teljesítette a távot, ami új rekord. Vele tartott a Raid de Himalaya 11-szeres bajnoka, Suresh Rana is, ám kettejük idejét végül nem tudták összemérni, ugyanis Suresh autója a 18-as visszafordító előtt megadta magát, és nem ért célba.

A csúcsdöntés után Anish hangsúlyozta, hogy gyakran nem a drága technikán múlik, hogy milyen gyors az ember, hiszen a 390 Adventure is szinte teljesen szériaállapotú volt. Ráadásul a kategória egyik legkedvezőbb árú modelljéről van szó, amely Indiában – átszámítva – csak 1,3 millió forintba kerül.