ujvi 2019. június 12. 5

Ausztria-Slovénia-Olasz-kicsi Svájc-al avagy a Dolomitok

3200km, 18 hágó-út, 3000 kanyarral- 7napban..Hosszú tervezgetést tettek követték,... Szentgotthárdig autópályával gyorsan innen a 69-es út volt a cél Soboth-Lavamünd és Wolfsberg. Majd Loibl-hágó, Loibl-alagúton Slovénia-Bledi tó, Vrsic-hágón keresztül Trenta nemzeti-park, a Mangart sajnos zárva volt, de tovább Pramollo-hágó-Nassfeld-hágó Ausztria felé a Hermagoron keresztűl és Plöcken-hágón vissza Olaszba. Mauria-hágó, Misurina-tó érintésével,Giau-hágó,Gardena-hágó,Pordoi-hágó,Costalunga-hágó,Mendel-hágó Flavon-ig.
Tonale-hágó után neki indultunk a Gavia-hágónak de ez még zárva volt a lavinák miatt, innen Bormio-Stelvió-hágó és itt sem jártunk szerencsével mert nem engedtek fel így Livogno felé kerülni kellett mert Ausztriában a Timmelsjoch lábánál ki volt fizetve a szállás, Foscagno-hágó Svájc Bernina-hágó innen Vent-i szállásig. TimmelsJoch után a Jaufen-hágó, Brenner-hágó, Gerlos alpesi út (Itt találkoztunk Magyarokkal és megmutatták hogyan kell magyarosan ki kerülni a fizetős kaput :) .)
Megtámadtuk Hallstatt-ot és a Dachstein-i Five-fingerst, Gosausee-nél zártuk a hetet. Haza-út unalmas autópályázás 760km-el.