de am az alu az mért tartósabb?
vasnak az az előnye ha megragad felfúrják és go tovább... alunál meg xezer km-enként dugócsere és mehet tovább. elvileg tartósabb. de kitudja
főleg most megcsináltatták nagyszüleimék régi volvoját az lép
de vigyáznikell a részeg fószerekkel
bár kivételt lehetne tenni csak a kocsinak ne legye baja
ma végre megjött a várva várt feljelentésem! (5.) ugye meséltem hogy elkaptak a főtér elötti bicigli úton motorral gurulni kb 5el, 4év alatt először.... épp időben
Azt bírom hogy rajta van a papíron hogy mivel 18 év alatti vagyok és mivel az elmúlt 2évben nem követtem el semmien kihágást (az utóbbi nemigaz) ezért csak figyelmeztetésben részesítenek.
segáz.. elkaptak 2* 2személyel 2*balatonon sisak nélkül és most ez. De sajna lassan végetér a jó világ mer áprilisba leszek 18
csak meg szerettem volna veletek osztani azt hogy aki aztmondja hogy 18év alatti és pl helyszíni bírságot kap, az ne fogadja el mert jogtalan! hallottam már ilyet is
nem 2005ös itt az alvázszám ha valaki ért hozzá megmondhatná hogy milyen évjárat.
Az aluminum puha fém ezért a henger belsejét egy vékony nicasil réteggel vonják be ami iszonyat kemény és nehezen kopik. Ennek köszönhetően nagyon tartós több dugattyú elkopik mire ez meglátszik a nicasil rétegen. Hátánya, hogy ha valami oknál fogva a nicasil réteg megsérül vagy kuka vagy kemény összegekért nicasilozzák újra.
Az ötöttvas henger már keményebb mint az alu így nem kell nicasil bevonat rá, de puhább mint a nicasil így 1 max 2 dugó után elkopik kihordósodik ilyenkor meg lehet furni és egy nagyobb méretű dugóval megy tovább.
Szal az alu tartós de ha gond van drága javítani, a vas nem olyan tartós de viszonylag olcsó javítani.