bár nem biztos.Mert mint mondtam előzőleg a tekercs teljes terhelése kb 49W na most gyárilag mindig min 25% de inkább többel túlméretezik a kábeleket na már most 49-nek a 25% 12,25 .Na most 49+12=61. Na persze nem kell a határokat feszegetni ,de 55W ig nyugodtan lehet használni az más kérdés ,hogy a foncsor bírja-e.
A ledhez nem értek annyira az már inkább finom elektronika és még nem mélyültem el benne úgy-hogy abban biztos igazad van ,de ha a hátsó világításhoz olyan izzót használnának és a hátsó világítás az aksiról megy akkor nem lenne leterhelve és viszonylag stabil lenne.Aszem
?Javítsatok ki ha tévedek!Na szóval ez adott terhelésen 49W vagy is ha jól sejtem a tekercsnek minden valószínűség szerint 55W el kéne bírnia.Szóval ha ezt csak egy lámpára vetítjük ki a másikat pedig átveszi az aksi és a töltő tekercs elméletileg működik.Persze azt nem tudom megmondani ,hogy az aksi és a töltés bírja-e lehet indexszelésnél halványabb lesz a hátsó esetleg villog ,de nem hiszem,mert egy jó töltő tekercsnek legalább 13,5-13,8 de inkább 14 V tudnia kell tölteni.Szerintem érdemes valakinek kipróbálni mert pénzbe nem kerül csak egy kis barkácsolás és persze jó aksi.Ha esetleg hülyeséget írtam bocsi!
ami a blokknál van.AM5re kéne:D
Az ingadozást arra írtam, hogy a fordulatszámmal egyenesen arányosan változik a feszültség is. Emiatt van hogy halványabb ill., fényesebb a fényszóró. Ezért nemjó a világítótekercs izzójának LEDesítése. Ugyanis a fehér LED kb 3volton érzi jól magát. Vegyünk alapul egy 4 ledből álló kapcsolást, sorba kötve (3+3+3+3=12 -- 12 volt kell ahhoz h szépen világítson mind a négy) de mivel ingadozik a feszültség és néha kevesebb mint 12 volt ilyenkor el is aludhat a led, ha meg több mint 12 volt akkor ellenállást kéne beiktatni sorba ami "lejjebb viszi" a feszültséget hogy meglegyen a szükséges 12 volt. Építeni kéne egy olyan ketyerét, ami a feszültséget tudná stabilizálni, csak 12 v alatt nemjó. Na mindegy ez egy hosszú történet, én gondolkozok ledesben, keresni 12voltot a motoron és úgy hogy égjen az égő és oda kötni a ledet, vagy az akksira rá az egész világítás rendszer. Mindenesetre féklámpának erős ledekkel kitűnő