Miből gondoltad hogy nekiugrasz és egy varázsütésre karbissá válik az injektoros blokk?! Nevetséges. Nem fogsz olyan gyújtást találni ami jó lenne a ditechre átalakítás nélkül, mert a lendkereke is más. Ezen millió kis jeladó van, a cdi gyújtáshoz (ez van a robogók 90%-án), meg egy darab kell, ami totál más. Annó sorozatban építettem át a ditech-eket karbisra, de egyedi gyújtást terveztem és építettem hozzájuk. Ehhez át kellett alakítani a lendkereket is. Meg hiába is gondolkodsz más robogó gyújtásán, mivel a ditechben az alaplapon hiányzik a cdi gyújtáshoz szükséges 400V-os tekercs is. A helye sincs meg, ne is keresd. Ezért oda egy DC-Cdi gyújtást kell építeni, ami a 12V-ról adja az ívet. Nem bonyolult, de bármelyik cukrászatban nem kapsz ilyet. Ráadásul mivel 2T, ennek a gyújtásnak azért tudnia kell a fordulatszámot is, ami ideális a ditech-nek. Röviden ennyi. Szóval annyit tudsz csinálni, hogy építesz vagy építtetsz egy tranzisztoros vagy jobb esetben FET-es gyújtást, a lendkeréken meg kiszámolod és meghagyod azt a lágyvas jeladót, amit kell.
Van aki rajtahagyja a gyári ECU-t és az adja a cikrát. Ezt kókányolásnak tartom, de kinek a pap....
Most akkor vagy szar ez ECU-d (nem hiszem), vagy valami más hiba van. Pl főtengely szimering, stb.
Szerintem kezdjük előről. Üdv, egy alap műszaki ismerettel rendelkező egyén vagyok, aki saját tulajdonát szeretné megjavítani, de az elektronikánál elakadt. Esetleg tudnál nekem ebben segíteni minden csesztetés nélkül (mert anélkül is toppon vagyok)? Esetleg csinálnál nekem egy ilyen gyújtást ami kell hozzá? Ha megbeszéljük az árát illetve a részleteket, akkor el is utalom a megbeszélt összeget elöre, lásd nem a semmiért állnál neki. Válaszodat előre is köszönöm.
Mély tisztelettel Császár Ádám, Jánoshalmárol.