Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Milyen hűtőfolyadékot tettél bele? A víztartalom erősen befolyásolja a folyadék hőkapacitását.
Minél több a folyadék glikoltartalma, annál komolyabb hideget kibír fagyás nélkül, ugyanakkor nem is tud annyi hőt felvenni. Vannak olyan agyonreklámozott hűtőfolyadékok, mint pl. az Evans, ami totál vízmentes és emiatt se megfagyni, se felforrni nem tud, de a motor üzemi hőmérséklete normál körülmények között simán 10-15-20C°-kal magasabb lesz tőle, mert nem tud annyi hulladékhőt elvonni.
Ha a légtelenítés megtörtént és járatás után (ami fontos, mert ha megreked pár légbuborék, járatással el lehet mozgatni), megismételve is légtelenítve lett, akkor csak arra tudok gondolni, hogy nincs elég víz a keverékben a korábbi hűtőfolyadékhoz képest.
Kocsival már jártunk így speciel.
Sziasztok!
Kezdő SR 50-es tulajdonosként a következő kérdéssel/problémával kapcsolatban szeretnék nálam tapasztaltabbaktól segítséget kérni. Vettem egy 2006-os évjáratú Piaggio C364M-es vízhűtésű erőforrással szerelt, karbis SR 50-est. A hűtőfolyadék lecserélése/légtelenítése után a motor hamar bemelegszik és a hőfokmutató nem áll meg középen, hanem egészen a fehér skála tetejéig elmegy, de nem megy bele a pirosba. A hűtőfolyadék cseréje előtt megállt középen a mutató. Többszöri légtelenítés sem segített. Leírná valaki pontosan, hogy mi a légtelenítés menete, ha a karbi is be van kötve a vízkörbe. A blokkon lévő légtelenítő csavarból már nem jön buborék egyáltalán. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv. A. Sándor
Üzemanyag pumpa, levegő kompresszor új/felújított.
Alapjárat az még mindig szép, csak terhelésre fullad be.
Gyertya fekete. Cseréltem már azt is, de ugyan az a végeredménye.
Első körben levegő és üzemanyag nyomás felé indulnék el
Sziasztok!
Adott egy Sr50 ditech csoda. Alap hibakép, hogy nem forog ki se szépen, se sehogy. Tavalyi szezonba mikor előjött a hiba, teljes gázadásnál a dadogást követően megindultak a ménesek. Most a téli időszakban elkezdtem eme hibát orvosolni, nyomástartó csere, injector tisztítás (uh-val), gyertya csere, új csövezés (levegő,benzin). Szépen is indul, viszont a hibakép az nem múlik. Alapjáraton jól ketyeg, viszont kis terhelésre (indulnék el vele) bedadog, majd szépen le is áll.
Nyilván nem távgyógyítást várok, hanem ötleteket hogy merre indulhatnék el a hiba eliminálásában.
Válaszotok köszönöm.
Üdv! érdeklődnék hogy valaki szerelt e már sr factoryra oldaltámaszt? Esetleg kép?
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van egy sr Factory karbis gépem.Kapott egy kis setupot,többek között egy stage6 műszert is,tehát a gyári kilóméteróra műszercsoport lekerült.A bekötéshez kellene a segítség.Az üzemanyag szint jelző bekötésnél azt irja a papír ,hogy a szintjelző negatív vezetékéhez kell kötni a műszerből kijővő fekete vezetéket.A kérdésem az lenne ,hogy pontosan hol találom ezt a "negatív vezetéket".
A másik kérdésem:az olajszint jelző lámpát,az index visszajelző lámpát is szeretném megcsinálni 12V led jelzolámpákkal.Ezeket melyik vezetékekre kellene kötnöm?
És a harmadik kérdésem:az index relét szeretném kicserélni led /terhelésmentes / indexrelére.Van valahol egy indexrelé amit csak simán kicserélek,vagy a cdi be van integrálva az indexrelé?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Sziasztok lenne egy kör sr em aminek az az elsőlámpaizzójának a típusra lennék kíváncsi és hogy nem e lehet led izzóval cserélni őket az erősebb fény érdekében? Válaszokat előre is köszönöm
Meg lett a hiba.A CDI volt a ludas.
Ha nincs szikra akkor gyújtótekercs - jeladó - gyújtótrafó körül kotorássz valamelyik gyengélkedik
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.Az alany egy 1996-os évjáratú aprilia sr 50.
Röviden a hibáról.Reggel elindulok vele melóba,minden okés délután indulnék haza és nem indul,nincs szikra.Másnap reggel rárúgok pöcröf indul,hazajövök vele,az úton semmi gond minden tökéletes,másnap reggel indulnék melóba és nem indul.Valamikor 2-3 napot megy minden gond nélkül de van hogy egy napot sem.Eddig amit csináltam hogy az összes kábelt átnéztem rajta,kicsipogtattam nincs semmi megtörve minden szépen érintkezik,meg gyertyacsere volt.Még mielőtt nekiállok szétszedni gondoltam írok ide hátha találkozott már valaki ezzel a hibával.
Sziasztok
SR 50(2000-es léghűtéses) robogóm alá keresek kipufogót mert a mostani a rozsda áldozata lett és több helyen is lyukas, ha tudna valaki ajánlani azt megköszönném nagyon
Szia,

köszi szépen a választ. 4000km van benne, nem 400, elírtam. Manuális szívató van most fenn, az alapjáratot a következőképpen próbáltam beállítani: üzem meleg motor közben, a keverék csavart teljesen betekertem és az alapjárati csavart addig tekertem, hogy egy viszonylag pörgős fordulatszámot kapjak, a kerék enyhén, lassan forogjon. Elkezdtem adni neki több levegőt így az alapjárat is egyre emelkedett. Addig tekertem kifelé, míg a fordulatszám elkezdett csökeni, majd újra befelé, hogy lássam hogyan reagál. Próbáltam azt a pontot megtalálni, hogy a lehető legmagasabb alapjáratot kapjak. Most úgy érzem van egy erős alapjárat, ha hirtelen ráhúzom, egyből felpörög, nem hörög.
Ha most visszateszem az automata szivatót, akkor ezzel a beállítással is jól kellene működnie? Ha visszateszem és fulladozik mi lehet a gond? Köszi szépen a segítséget!
Amit leírsz szerintem inkább túl sok benzin tünete, nem túl kevésé.
Sziasztok!

A tanácsotokra lenne szükségem. Évek óta úgy használom a motorom (400km van benne), hogy lecseréltem a dellorto automata szivatót egy manuálisra, mert azt tapasztaltam, hogy szerintem hamarabb lezárt mint kellene, és alapjáraton pöfögve ha gázkart húztam, csak hörgött, ráadásul, ha itt lefulladt, akkor alig bírtam beindítani, mert ugye az aut.szivató még zárva tartott és nem kapott +benzint, mert hideg volt még a motor. A manuális szivatóval teljesen jól működik jelenleg is. Ezekben a nyári melegekben gondoltam csak vissza teszem és megnézem, hogy most hogyan működik (meg kicsit kényelmetlen mindig lehajolgatni a manuális szivatohoz)..de a helyzet kb ugyan az.. A beállításokon nem változtattam, visszatettem az aut.szivatot: inditás után az alapjárat szépen fokozatosan el kezd csökkeni, majd én úgy tapasztaltam, hogy alá is megy mint amikor teljesen meleg.., így, hogy nehogy lefulladjon, pici gázkart húzok, még hörög egy kicsit..kb 20sec múlva ismét húzok, most már nem hörög, hanem felpörög, és az alapjárat beáll.

Az aut.szivató működik, megnéztem, szépen kitolja a dugattyút alaphelyzetről (kb 3mm-4mm-ert tol) de létezhet az, hogy túl gyorsan tolja ki, ezáltal hamarabb elzárva a + üzemanyagot? Mennyi a normális idő, míg teljesen kitolja? Azt olvastam, hogy olyan 5 és 10 perc között. Esetleg beállítási gond van? Köszi a tanácsokat!
Au. Ezek tenyleg odavannak.
Az ésszerűség határain belül igen, van jelentősége az árnak szerintem. A tanácsodon már túl voltam, azért is keresem a megoldást. :-)
Ha ennyire fontos az ár, először szedd szét, takarítsd ki, aztán meglátod, hogy kell-e a tömítő gyűrű.
Köszi a választ. A "körülbelül" témakörével tisztában voltam, fordítás és kivágás/beillesztés után maradt a szövegben. Éjfél körül kissé lankadt a figyelmem. :-D
Utánanéztem ott ,ahol én rendeltem az enyémre is. 30€+ szállítás itt is 13ezer, aztán még némi időbe is telik.
A fék olyan, mint a medve: NEM játék. Tessék kiköhögni a rávalót 😅
Ennek ennyi az ára, el kell fogadni. Nincs KÖRÜLBELÜL méret a dugattyútömítésnél. Annak a tömítés mellett az is feladata, hogy elengedett fékkarnál visszahúzza a dugattyút pár (tized?)milliméterrel, hogy a betét "elengedje" a tárcsát...
Gondolj bele, ez csak egy kétdugattyús, egytárcsás fék. A nagyobbakhoz alapból drágább minden plusz még 4-szer annyi is kell bele.
Hidd el, nem a tied drága:)
Sziasztok ! Fel szeretném újítani az Aprilia SR 50 Factory-m első féknyergét, melyhez alapvetően az AP8113122 féknyereg javítókészletet lehet megrendelni 13.000,- Ft magasságában. Valakinek van ötlete, tapasztalata milyen más, barátibb áron lehet hozzájutni a hasonló paraméterű javítókészlethez ? (Esetleg más járműhöz való, de méreteiben egyező ? Két dugattyútömítés, körülbelül 32x38x3,1 mm, két porzár, körülbelül 28x39x2,4 mm, egy O-gyűrű körülbelül 7x10x1,6 mm és egy légtelenítő csavaros kupak. Alapvetően a dugattyú tömítések a legfontosabbak. :-) ) Előre is kösz a tippeket !
Új gyújtás alaplappal van szikra, indul, megy! Viszont az előzővel 14.2V volt a töltés, ezzel csak 13.3V fordulaton.
Igen, pontosan ez a hiba jelenség oka. Nagyon köszönöm! Ellenőrizni fogjuk🙏
Mármint hogy jelezte a hibát felment a vízhőfok max-ig? És most hogy jó a motor most is max-ot mutat? Lehet a túlzott melegtől megmurdalt a jeladó gomba a hengerfejbe nem egy bonyolult dolog annak a mutatónak a hiba javítása után jó értéket kellene mutatni ha nem teszi akkor ott más is megadta magát