Annyi volt még a bibi, hogy a kétütemű motorolajból nagyon keveset fogyasztott, simán elment 1 literrel 2200 km-t, ami nagy baj. Erre azt mondták, hogy örüljek neki hogy ennyire takarékos
A hét elején állították csak a olajadagolást is.
Sziasztok!
Baj van az SR em gyorsulasaval,15-20 km/h ig alig gyorsul es aztan mintha kapna egy kis loketet hatulrol mert utana nagyon jol gyorsul egeszen 85 ig.
Mi lehet a baja, en a kuplungra gyanakszok de meg elotte megkerdelek titeket is.
Valaszaitokat varom.
Udv.
Ez a szétolvadt szimmering elég csúnyán hangzik...Én a helyedben mikor meleg kitekerném a gyertyát és a variátornál megforgatnám a főtengelyt,hogy szorul vagy sem,azt nem írtad,hogy csapágyakat is cserélték volna,elég sanszos,hogy annak is hello lett,ha nem volt megfelelő kenés...Egyik havernak a hátsó hajtása ment tropára,mert nem volt benne olaj.Hidegen azzal sem volt gond,de ahogy bemelegedett elkezdett szorulni. a fogyasztás meg felment 5L-re.
fékek jók, csak a kormányon található mind2 folyadéktartály szivárog, folyik le a folyadék az oldalán. De ezt se nehéz kitalálni, hogy mit mondtak rá: ez tökéletes
De amúgy a fékekkel nincs gond ilyen téren.
Szíj biztos jó, görgők szintén, cserekor láttam, csak az a baj hogy szét se akarják már szedni egyik szervízben sem, mert szerintük nagyon jó a motor. Így voltam múltkor is a főszimmeringgel, aztán derült ki, hogy teljesen szétolvadt, aztán győztek bocsánatot kérni. De most már meg se nézik.
Jó lenne tudni,mihez piszkáltak hozzá,volt itt akinek hasonló volt a problémája ,aztán kiderült,hogy nem belevaló ékszíjat raktak bele a szervizben,neki sem ment utána rendesen...
Hello mindekinek!
Már hónapok óta bosszant a motorom baja, és nem tudom mi rá a megoldás. A szervízesek bénák, semmihez se értenek, nem tudom mi tévő legyek.
A baj: Karbis SR50, hidegen úgy ahogy jól megy, bemelegedve, lomha, lassú, főleg az emelkedőkön teljesít silányan. Hiába húzom neki maxig, ugyanúgy megy, mint a legkisebb gázálláskor. Szét lett szedve, minden jónak tűnik, görgők, szíj cserélve. Igaz, még csak 8600km van benne. Talán kuplung? Már 4000km óta ilyen. Főtengely szimmering is cserélve lett, mert szétment, valamint az olajszivattyú is, mert folyatta az olajat, de így se jobb. Sík úton viszi a 80-at, de iszonyat lassan gyorsul be.
Aki tudja a választ (ami remélem csak kis hiba) azt megköszönöm!
U.i.: a zalai szervízeket messziről kerülje el mindeki!
Szia!
Biztosat csak egy pontos digitális mérleg segítségével fogsz tudni.Leméred,hogy pontosan mekkorák vannak benne,és ha amúgy meg voltál elégedve a motor karakterisztikájával,akkor ugyanolyat veszel bele,ha nem,akkor szükség szerint könnyebbet,nehezebbet.
Sziasztok!
Segjtséget szeretnék kérni... Van egy Aprilia Rally 50 LC-m. Görgőket szeretném kicserélni de nem tudom mekkora való bele... Nincs tuningolva a gép.
Denso U31ETR
NGK CR8EK/CR10EK.
Valaki próbálta már ezek közül a gyertyák közül valamelyiket ditechbe?
Most nézegettem egy külföldi fórumot, a gyereknek olyan gondja volt,hogy a chamionnal is csak egy darabig volt jó ,utána kormolt,meg nem ment rendesen a motorja.
állítólag ezekkel jobb...
Sziasztok!
Kb. 2 hete vettem meg életem első és lehet, hogy egyben utolsó ditech-jét. Ezidáig nem volt vele különösebb gond. Tegnap délelőtt mentem volna vele, el is indult, de kb. 15-20 másodperc múlva leállt, és újraindítani sem sikerült.
Gyertyát nézem, nem volt beköpve, azért megpucoltam és ment vissza. A légszűrőt megnéztem, de azzal sincs gond. Sajnos mivel vizsgára készülök egyenlőre nincs időm vele szarakodni, de később vizsga után ha ajánlanátok egy-két jó ötletet megnézném.
A gyertyát később mivel sikertelenek voltak az inditózások újra megnéztem, beköpve nem volt, benzines volt. Szikrát ad, a gyertya új, de próbáltam már másikkal is. (NGK cpr8e (?) van benne.)
Tanácstalan vagyok....
Ma mentem egy már vizes, első szériás, igen jó állapotban lévő SR Replicával, ás hát vigyorognom kellett a motoron ülve, annyira jól ment. Le is esettem az állam, hogy ilyen is tud lenni egy robogó! Szinte alapjáraton már indul előre a motor, nem kell pörgetni 5 ezerig, nyomatékos, jól gyorsul, nem dadog, mint azok a kifogástalannak hirdetett 2004-es modellek. Szóval meg is veszem tőle, mert eladja a motort.
Le a kalappal a jól beállított motor előtt. Remélem 2 héten belül gyarapítom a táborotokat!
A hét elején állították csak a olajadagolást is.