Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A szakadás zárlat egyéb az vicc. Nálad zárlat lehet.
Köszi!
Legyen igazad!
De ,ha szakadás van akkor a biztosíték nem megy ki!
Levegőszűrő szivacs = új számítógép alaplap. Mivel én számítógép szervizben dolgozom, hozzáférek ilyen szivacsokhoz. El is raktam párat, bár még nem próbáltam őket. Sajnos mostanság már csak a drágább alaplapokat csomagolják ilyen jó minőségű szivacsba, az olcsóbbak csak sima "préselt szivacsot" kapnak, ami semmire sem jó. Legalábbis levegőszűrőnek tuti nem. Ezektől a szivacsoktól legalább a beszívott levegő nem töltődik fel sztatikusan.....
valami elektromos szabályzás se lehet? ami nem engedi jobban kipörögni?
Milyen gáz formája van.Azt hittem, kocka alakja van. De legalábbis téglatest Na ezt vágja ki valaki a táblásból töksire .
Oké, nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget és a jótanácsokat!
Jóéjt mindenkinek!
http://www.egumotors.hu/725-le...

E hun-e. Én nem cserélném a gyárit. Nekem a 1999-es burgmanomba is gyári van. Hidd el nincs értelme. Finoman kimosod ultrás meleg vízben ahogy Pityu mondta megszárad és vagy levegőszűrő sprayyal, vagy szükség megoldásként olajjal bekened.
És hol lehet kapni gyári kialakításút? Illetve esetleg echte gyárit?
A malossi -s dolgot visszavonom... renn filter, nem red filter... Bár ki tudja. Én a szürkét venném, ha nem kapnék gyári kialakításút.
A red filtert nagy valószínűséggel a malossi gyártja (az ára ezt mutatja), míg az olcsóbb szürkét nem. Különbség a kialakításban és a sűrűségben lehet.
Srácok, és mi a különbség ez:
http://www.egumotors.hu/2941-l...
Illetve ez:
http://www.egumotors.hu/2941-l...

klözött. Persze a színén és az árán kívül
96-os motorban nincs fojtás. Beállítási probléma lehet. Nézz egy gyertyaképet.
Ultrás vízben. Csak a kezem mindig megeszi A szárítást pedig nyári napsütésben megoldom a napom 1 óra alatt maximum, ha meg szar az idő, akkor anyám hajszárítóját lenyúlom
Sziasztok még új vagyok és lenne egy is egy kérdésem van egy sr-em vízhűtéses karbis 96-os nincs vele probléma de amikor elérem a 75-öt akkor el kezd egy kicsit dadogni mintha valami nem engedné tovább pedig menne még az lenne a kérdésem hogy ez valami fojtás lehet
Ennyire tartósak? Ezt nem tudtam. Akkor lehet majd én is beújítok egyet.
Ultrás vízben tökéletes, ha kimosod, csak ügyelj, h megszáradjon! nekem ezért van 2 szivacsom! egyébként én 1000km-enként mosom, és mindig tiszta dzsuva!
Köszi Akkor veszek mind a két vastagságban
Anno az egumotorsnál vettem 3 ezerért és kb 5-6 éve használom. Még a fele sem kopott el. Pedig fújtam néhányszor. Baszott nagy flakon.
Miben mosod ki, Pityu?
Köszönöm szépen a választ! És ha veszek szivacsot, milyet érdemes? Illetve sprayben milyen a jó márka? És mennyit kell ráfújni?
Itt 4 ezer a szervizperiódus, ugye az újak 4 ezrenként teszik ki a kulcsot is a szerviz miatt. De a 3 ezer is tökéletes még lehet jobb is. Mondjuk én gyakrabban is szoktam. 2-3 havonta kiveszem és kimosogatom. Mindig fekete víz csorog le róla. A légszűrő spray meg szerintem drága. Én 2T olajjal szoktam bekenni. Persze nyilván az spray a legegyszerűbb.
A burgmannál 3 ezrenként van levegőszűrő takarítás szerintem itt is hasonló periódus megfelelő. Jól kimosod meleg vízben valami oldószeres áruval, majd megszárad, utána befújod levegőszűrő sprayyal és ennyi. Szivacsot csak akkor kell cserélni ha KO.
Nagyon szépen köszönöm a választ. De ha már levegőszűrő... Milyen gyakran érdemes takarítani, illetve érdemes-e takarítani, vagy mindig új szivacsot érdemes-e bele tenni? És ha csere, akkor milyet szabad bele megvenni?
A kenés biztosan jobb lesz, de ezzel egyidőben több korom is fog lerakódni. A több olaj ráadásul hátrányosan befolyásolja az égést is. Ha jót akarsz a motornak, akkor mindenhová az oda való folyadékot töltsd. Mindenből használj jó minőségűt (olaj, benzin, fagyálló, fékfolyadék, váltóolaj) és tartsd be a csereperiódusokat. Ezen kívül rendszeresen tisztítsd ki a levegőszűrőt, és olajozd be, majd csavard ki a felesleget. Ennél sokkal többet nem tehetsz. Ha túl buzgó vagy és minden részt megpróbálsz "túlápolni", lehet hogy több kárt csinálsz mint hasznot. Gondos karbantartással meglehet nyújtani a motor élettartamát, de végtelen ígysem lesz, minden elkopik egyszer.
Ezt csak próba fogja megmondani.
Sziasztok!

Egy 2010-es karbis SR50-ről van szó, ami ugye külön olajozású. Egy szaki azt mondta, minden tankoláskor egy kupaknyi Castrolt öntsek a tankba is. Hülyeség szerintetek? Gondolom, így jobb a kenés, de nem árt ez semminek?