Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Illetve, ha valakinek van, akkor vázat keresek külön, Budapesten, vagy a közelben ehhez a tipushoz..
Helló forumlakók..
Aprilia sr www bontás zajlik a garázsomban, akinek kell vmi cumó, irjon rám, és megdumáljuk a részleteket..
Lényegében még semmi nincs eladva, minden van, pár idomot leszámitva..
1-2 érintetlen, de többségben kis műanyagozást igényel minden, ezért az ár is baráti természetesen..
Akinek kell valami, meg fogunk tudni egyezni..
Ahol a benzincső csatlakozik az injektorba, ott felül van egy csatlakozó, az miért felel? Minek a csatlakozója? Csak mert érte benzin, de nem tisztítottam le :S
Olvasgattam apriliaforumot, ott többen raktak a csőre egy "vízcsapdát"... nem tudom, hogy érdemes-e ilyesmibe belefogni.
Max trutyi lesz benne, de amíg megy, nem igényel karbantartást. Egy "jó" tulajdonsága viszont van. A benne lévő összes trutyit továbbküldi az injektorba, hogy még nagyobb szopást csináljon....
Levegő kompresszort bátor dolog szétszedni, hogy esetleg kitakarítsam? Lehet ott is víz?
Meglehet, hogy az lesz. Sajnos tudom, hogy sokba kerül a javítása a ditech-nek, ezért reménykedek, hogy a tisztítás megoldja.
Ok. Kösz.
Csak keveset, mert rángatni fog tőle. Pl. 5 liter benzinhez max(!) 1 liter etanol. De inkább kevesebb. Motortól függ, hogy mit hajlandó megenni.
Akkor amire a cső rámegy, az réz csonk alatt asszem van egy O gyűrű. De ne szedd szét, míg nincs másik tömítés alá....
Milyen arányban érdemes etanolt keverni bele tisztuláshoz?
A cső nemrég cserélve lett újra. Pedig jól rá lett szorítva.
Ha az injektor tisztító nem használ, akkor más gond lesz. Ditech-nél bármit cserélni kell, egy vagyon lesz.....
Gondolom ahová a cső bemegy. Az magasnyomású rész, érdemes lesz majd szemügyre venni, nehogy ledobja a csövet.....
Ja és észrevettem, hogy az injektor mögött a felső részen, ahol van egy csatlakozó (nem tudom mi az) ott szivárog a benzin. De csak minimálisan.
Az injektor tisztítót próbáltam, semmit nem ér, ugyan úgy lefullad kis gázadásnál. Az etanolt még megpróbálom, úgysem drága, aztán ha az sem akkor elviszem szervizbe kipucoltatni. Persze ha egyáltalán ez e a probléma..
Az injektort ha kiszeded, cserélni kell az összes tömítését. Ajánlom inkább az injektor tisztítót, vagy egy kevés etanolt a benzinbe. Az lemossa a sz.....t mindenhonnan. Még a kokszba beragadt gyűrűn is segíthet, bár ehhez hosszabb használat szükséges....
Nekem is dobja ezt a 20-as híbakódot. Szétszedtem a műszervalat és megcsiszoltam minden csatlakozófelületet alaposan, a csavarokat is... mindent. A kódot még mindig dobja.

Hétvégén ECU-nál is csiszolgatok(ha lehet), meg majd rakok rá egy fix ellenállást, kíváncsi vagyok arra mit mond.
Az injektor leszerelése és tisztítása mennyire nehéz művelet?
Házilag meglehet csinálni? Mit kell hozzá használni, mire kell ügyelni leszereléskor? Mivel lehet kitisztítani?
Vagy vigyem inkább szervízbe? Csak a baj, hogy a legközelebbi "normális" szervíz 50km-re van. :S
ok, nem rég volt szerelőnél gyertyát cserélt benne mert néha lefulladt... egy 70ccm hengerhez milyen görgők lehetnek jók kb? mert most asszem 7.5g nem tudom hogy ez jó hozzá vagy nem
kezd egy karbi takarítással, de akár a membránlapka islehet tul vastag, amit megtudsz otthon csinálni mint a karbi kitakarítás, gyertya ellenőrzés/csere, hajtás ellenőrzés, azokat végezd el ,ha nem működik akkor szerelő marad
Error in heat indicator / temp gauge. Ez nem a hőfokjeladó, mert annak a 19-es hibakód felelne meg. A hőmérő műszer hibáját jelzi, de ennek nem sok értelme......
Hasonlót produkált nekem is. Nézd meg az üzemanyagnyomás határolót mert lehet neked is átenged a membrán.
A 20-as hibát nekem és még jó néhány embernek írja. Nem tudom mi lehet, de nem a hőmérséklet szenzor. Nekem 2 Ecu-m van és mind a kettővel írja.
Hőfokjeladó? A hőfok visszajelző tökéletesen müködik, legalább is szerintem. Üzemmelegen mindig adott értékre kimozdul, nagy hőségben meg többet mutat. Vagy az csak egy dolog, hogy azt mutatja?
De a lefulladást mi okozhatja? Lehet ez miatt is?
ECU 20 checks:

Faulty Wiring or wiring connector – Check Continuity
Faulty Connection to ECU Terminal #5 – check connection on ECU
Faulty Temp Sensor wiring or wiring connector – Check Temp Sensor Resistance
Faulty Temp Gauge – Check Temp Gauge
Faulty ECU – Check/replace ECU