Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok,

egy leendő utitárs mondta, hogy ilyet használ. Ha jól értettem (erre még rákérdezek) képes un átjátszóként is működni, vagyis egyszerre akár 10 motoros is beszélhet egymással űgy, hogy mindenki hallja a másikat.

Ismeri valaki ezt a terméket?

https://www.ebay.com/itm/20347...
na négy órát szólt - még valszeg bírná de nekekaludnom kell..

a kikapcsolás/nem kikapcsolásra csak annyit, hogy szól a rádió és úgy kapcsolom ki. Igy nem csak a led alszik el.
na látod, én a navi hangját meg lekapcsolom..
Spotify, netrádió ,stb. Manapság rengeteg megoldás van. Annyi, hogy én a navit is csak fülbe mondva, telefonról használom.
ezt néztem én is. A nagy gombok miatt esett a választásom az s2-re. Meg a ráció jól jön az unalmas (ha szükséges) autópályázásoknál (ha már unom a navin lévő zenéket..)

https://old.rendeljkinait.hu/v...
Én V6-ot használok. 10 óra minimum használati idő (de használtam mar 12 óránál hosszabban is), 120-ig jól hallható. Igaz, rádió nincs benne, de nekem nincs is rá igényem. Télen, amikor nem motorozok, sosem foglalkozom vele. Tavasszal feltöltöm és mehet a menet.
MOst tesztelem. Itt szól a ráció a szóbában. Eddig 4 óránál tartok...
érdekes amit irsz. Nekünk (és jó pár ismerősünknek is) több éve meg van, töltési probléma eddig nem volt (mindig úgy indultunk el, hogy előtte 1-2 hétig töltve se volt) .A beszéd tisztán hallatszott, inkább a szél zaj zavarta a hallhatóságot (a beszéd tiszta volt, mondták ezt azok akikkel menetközben telefonon értekeztem. Ők tisztán hallottak engem én 110 felett már nem annyira. Viszont az utas aki szélárnyékban volt jól hallotdt mndent.

Ha ennyit birt akkor is megérte. Lehet beújítok a bt s3-ra. :)

De akérdés inkább arra vonatkozotdt, hogy érdemes-e nagyobb akssit tenni bele.
Vagy nem. Ez a bt-s2 egy kalap szar. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy amikor az enyém beszart ugyan ez miatt a csatlakozóhiba miatt, akkor először angliából nagy nehezen tudtam ilyen csatlakozót szerezni a cseréhez, ahelyett hogy kibasztam volna mindkettőt a szemétbe. A csatlakozó lábai a nyákszalagokhoz nincsenek hozzáforrasztva, csak a csatlakozó külső házát tartó lábak, csak simán a kis lemezek, a lábak feszülnek rá a nyákszalagra. Aztán a rezgések miatt gyönyörűen kicsiszolják maguk alól, a szalagok meg olyan vékonyak és olyan közel vannak egymáshoz, hogy lehetetlen kézzel javítani, tehát ki lehet dobni az új csatlakozóval együtt. Szóval vettem egy ugyan ilyent, mondván hogy az asszony meglévője mással nem hajlandó kommunikálni, csak ugyan ilyennel, egyet venni mégis kisebb szívás mint egy pár új. Hiba volt. 2 hónap múlva meg az övé térdelt le ugyan így. Aztán az új alig fél év után nem vette a töltést, hiába volt egy napig rajta a töltőn. Szétszedés, hibakeresés, letérdelt az akku, tized volt se volt benne nem hogy 4.5, csatlakozó és kábelek kimérve, az akkuig eljut a delej töltésnél, szóval akkucsere, kínából pár hét alatt itt van néhány dollárért. Meg is jött, csere, müxik, öröm bódottá. Ja, az első használatig, aztán amikor 2 hét múlva újra be akarnám kapcsolni, akkor se kép se hang, töltést nem veszi. Szétszedés, akku kuka, merthogy ez a szar nem kapcsolt ki a kikapcsolás után, csak a led aludt ki rajta, így a polcon tovább működve nullára szívta az akkut, ami ettől azonnal kuka is lett. Szóval 3-ból 3 szar volt, nehéz ezt másképp magyarázni, minthogy ez úgy szar, ahogy van. Az hogy amúgy is csak kb 80-ig érteni a beszédet vele, szóval csak a lakott terület táblán belül tudtuk használni, menet közben semmire se jó, az már gyakorlatilag egy lényegtelen mellékszál.
Úgy tűnik, hogy a 2018-ban beépíteett sisakbeszélők egyike jóval korábban lemerül mint az addig tapasztalt 6-7 óra.
Annak ellenére, hogy minden hónapban töltve voltak.
A lenti videoó alapján azon kezdtem el gondolkondi, hogy 450 mah akksi helyett 600 mah-asat kellene bele rakni.

Azzal még nyerhetek pár óra felhasználási időt.

http://youtu.be/p4Y8e-JJH88
Sziasztok !

Valaki nem tudna ajánlani megfizethető áron olyan Bluetooth-os sisakbeszélőt, amelyikkel több személlyel lehet konferencia beszélgetést folytatni ? (tehát ahol mindenki hall mindenkit, nem kézzel kapcsolósan) Már találtam egy fajtát, ami elvileg tudja, de a leírások ellentmondásosak, az egyik helyen full duplexnek írják, a másikon meg a szimultán beszélgetést ígérik)
Ugy latszik masnak is bejott.
https://hegylakok.hu/2018/12/t...
Igen. De nem rds-es, vagyis nem megy az adók után ha változik a hullámhossz. Két adó közben váltásnál 5-20 sec is eltelik, attól függően, hogy milyen messze van egymástól a két hullámhossz. Van benne aux in bemenet is, vagyis a telefont vagy gps-t vezetékkel is össze tudod kötni.
Köszönöm Vidom!
Elmentettem a típust, igazából a 2 db is feléből kijön, mint egy használt Interphone F5. Ha jól látom FM is van benne, az működik?
Szia azt nem próbáltam. De 2000 km túra és újabb 2000 km szóló tapasztalat.

Turán ha az utas mobilról én meg gps-ről csak zenét hallgatok akkor kb 10 órát birt mindkettőnknek. Ha csak be volt kapcsolva a kommunikáció (folyamatos üzemmódban, tehát gombnyomás nélkül bármikor beleszólhatsz) és néha beszéltünk is akkor 7-7,5 óra. Ha zene hallgatás és néha beszéltünk akkor kb 8-8.5 órát birt.

Kb 100-120-ig jól hallható, utána sem a mikrofon, hanem a sisakzűgás (amit kommunikáció nélkül is lehet hallanai) nyomja el.

Magában a mikrofonban nem hallatszik az sem, ha zárt sisaknál fel van hajtva valamennyire a plexi.
Nos azt még nem próbáltam.

Viszont a gps-ről (wayteq xrider) Bt-n keresztül hallgattam zenét. .Persze a telefon is csatlakoztatva volt BT-n keresztül. Bejövő hívás esetén a telefon automatikusan felvette és lekapcsolta a zenét. Hívás vége után folytatta a zene lejátszást.

A fiam szerint jobb a beszéd minősége mintha a telefonomat simán használom. A tesztek szerint én 100-110-ig hallottam őt (utána nagy volt a szélzaj, de mivel ez túramotor és pont belelógok a plexi légáramába ugyanezt a szélzajt hallom telefonlás nélkül is.)

Viszont ő a beszédet jól hallotta 140-ig (csak én nem a szélzaj miatt...)
Köszönöm! Ha esetleg később, ha végre elindul a motoros szezon, megpróbálsz kapcsolódni másik intercomhoz, megköszönném ha megírnád nekem. Azért kellene tudnom, mert most két egyszerűbb mono sisakbeszélőnk van, 100-120m-t tud intercomban is. Én majd akarok venni egy új sisakot, arra már egy komolyabbat szerelnék ,de a régi sisak is használatban marad + a párom sisakja marad a mostani. Olyan készülék kellene, amit a régivel is össze lehet hangolni.
Szia, meg csak lakasban volt probalva. Mindketten kspcsolodtunk a sajat telefonunkhoz (ket telefon) bt-n keresztul zene hallgatss celjabol. Majd oda-vissza inditottuk a kommunikaciot beszelgetesre a ket sisak kozott. Hibatlan.
Szia Vidom!
Ilyen intercomot néztem én is, de olyat keresek, ami kapcsolódik más ( kínai) gyártmányhoz is. Ez elvileg tudja az universal pairing funkciót. Próbáltad már összehangolni másik készülékkel?
Szia Imi,
és megvan még a Pmr-ed?
Ehhez van fix (csipesz csavarral, nen kell sisakot furni) es tepozaras ragastos megoldas
Értem. Azt a linket csak a kinézet miatt tettem be. A "valódi" alatta van. Beraktak. Kipróbáltam a rádióját és bt-n a telefonos zene lejátszást is. A házban jó volt a bt kapcsolat és a zenelejátszás és a telefonálás is. Majd élesben kiderül.
Hali!
Ilyen hangszóróim voltak a régi szép időkben az Alan PMR rádiómhoz, egy szóval tudnám jellemezni: Selejt!
Ha használható hangerőt és hangminőséget szeretnél, akkor valami ilyesmit kéne szerezned:
https://www.aliexpress.com/ite...
Mondjuk én csak a Waze-t hallgatom rajta, de teszt erejéig kipróbáltam zenével is, és meglepően tisztán és sok basszussal szól.
Konkrétan egy ilyen cucc:
https://www.aliexpress.com/ite...
Eléggé jó árban! Agyalok rajta én is, ha megyünk akkor tudjunk beszélni!