Én szeretem a slingshot-ot.. talán a problémám az, hogy nehézkes "ojjektívet" cserélni... a gép ugye könyen előkapható, és a 24-70-nel sok minden meg is tudok oldani, de ha cserélni kell, akkor le kell raknom vhová...
ezért most egy olyan táskán gondolkozom - a slingshot mellé - ami lehetővé teszi a gyors és biztonságos ojjektív cserét.. Júniusban kell egy esküvőt fotóznom (be is vagyok szarva.. ) és mivel nincs két vázam, ezért kell egy másik táska amivel gyorsan tudok obi cserélni...
)
(nyikonos... fffőőőőő.....
)
Pont ez volt a bajom a hátizsákokkal, hogy ott minden esetben le kell venni a zsákot, letenni vhova, aztán visszazárni, felvenni, 2 sarokkal arrébb újra ugyanezt...
Szóval én emiatt használom még mindig a relatíve nagyméretű Samsonite táskámat (kb 15éves). Ebbe elég sok minden belefér:
váz+marcsa
18-105, 180, 10.5, 35, 50, 85, 2xSB800, 5db akku, töltő, szűrők, fejlámpa!, drótos távvezérlő és még némi apróság.
Ha tudom, hogy mit kell fotóznom, akkor ez az "alapszett" változhat. Azonban ha tudom, hogy csak 1-2 cuccra lesz szükségem, akkor erre az esetre vettem egy deréktáskát, amibe a váz+optika fér bele, meg oldalzsebekbe 2 optika, vagy vaku, meg némi apróság.
És van ugye a nagyméretű hátizsákom, ami leginkább szállításra van/lesz, hálaégnek igen óccsón jutottam hozzá.
Egy darabig a pénztárca nekem is gondot okozott, de rájöttem, hogy a motoros combtáska fotózás közben is ideális megoldás lehet erre. Vagy az oldalzsebes trekking nadrágok, aminek esetleg elfér a zsebében.