Jók ezek a véget nem érő felfelék...
)
...en is bajlodtam a telokkal,kuplungal,motorral..nekem nem volt eleg amit tudott...probaltam is segitseget kerni sok felolrol de csak a szarral maradtam.Nem bajlodtam vele...eladtam a motort.Bajlodjon mas.
...Hetvegere osszekerul es a hianyossagok ,meg javitani valok minde megcsinalodnak.
, akkor talán, s nagyon talán tudom, hol kell hozzányúlni és mit. Kísérletezni persze lehetne, de nem sok értelmét látom elmélet nélkül, aztán majd úgy is a gyakorlat mutatja meg, stimmel-e az elmélet.
A csillapítás állításra ott vannak a szelepek, a légréssel és a gáztartállyal szerintem nem a rugó rezgés csillapítást akarják szabályozni(tény beleszól, mivel oda áramlik be-ki az olaj), inkább légrugó lehet, amivel úgymond plusz szabályozható a berakott rugó ereje, egyenlőre ennyit sejtek, vagy jól vagy rosszul
Gondolom, úgy érted nehezebb lenyomni a hátulját, ha a tartályba nagyobb a nyomás, keményebb a hátulja ez igaz.
A nyomó vagy húzó csillapítással hogy is van ez összefüggésben, na pl. ilyeneket(amit írsz apropóban) nem is sejtek még, tehát még nem értem.
Röviden, a teló is olyan mint a 2T egy összefüggő rendszer, nem nagyon lehet darabokban kezelni
Jó éjt mindenkinek!