csak gondoltam ha tákolok itthon rendszámtábla tartó konzolt
Én megállnék elszívni egy cigit...
Ez ma történt vele, gondoltam megosztom veletek:
2008. május 17-én. Három rendőrtiszt, Mátraháza és Mátrafüred között a Bérchotel egyenesében 15:30-kor igazoltatást végeztek (kizárólag csak motorosokon). Miután minden papírom renden volt (biztosítás, forgalmi engedély, személyigazolvány, lakcímkártya). Kifogásolták a rendszámtábla tartót, hogy nem megfelelő szögben áll.(Megjegyezném, hogy teljes mértékben leolvasható a rendszám, nem volt megtörve a rendszámtartó és nem is volt felcsapva a motor alá.) Ekkor arra köteleztek, hogy teljes súlyommal ránehezedve változtassak a rendszámtartó tábla szögén, ez sikerült is, kb 2 fokot hajlott, mikor közölték hogy rendben. Majd közölte velem az engem igazoltató rendőrtiszt, hogy „ez 20.000 Ft helyszíni bírság lesz”, mire én méltatlankodtam, fújtam egy nagyot, majd ő elindult az autójához és elkezdte írni a helyszíni bírságot (amit elfelejtett velem közölni). Ekkor felhívtam édesanyámat (aki ügyvéd) mobiltelefonon, majd átmentem a rendőrautóhoz, és közöltem, hogy nem ismerem el a szabálysértést, és feljelentést kérek. Ekkor hőzöngve közölték, hogy ezt beleírják a jegyzőkönyvbe, hogy én elfogadtam a bírságot, és most a telefon után változtatok. Amit egyébként nem fogadtam és a tanúm is hangot adott annak, hogy én nem ismertem el, ekkor kiabálni kezdtek, hogy ő (a tanúm) ebbe ne szóljon bele és nem hallott ő semmit. Megírták a feljelentést, és kérdőre vontak, hogy kivel beszéltem, mondtam hogy az ügyvédemmel, mire az egyik rendőrtiszt mondta: „Ja, igen, akkor nézzük meg a kötelező tartozékokat…” Mondtam, hogy rendben. A motorból elővettem az elsősegélycsomagot, bemutattam, majd kibontatta velem, kibontottam, ellenőrizte a lejárási dátumát is, ami megfelelő volt. Izzókészlettel nem rendelkeztem ezért odaszólt a kollégájának: „Te, írd már bele, hogy nincs izzókészlete sem.” Megkérdezték hogy közlöm-e a személyes adataimat, mire azt válaszoltam, hogy nem. Megkérdezték, hogy hová valósi vagyok ( a lakcímkártyám birtokában), mondtam hogy gyöngyösi, majd mondták, hogy akkor majd figyelnek rám, hogy szem előtt legyek. Majd a papírok elkészültek és mondták: „Viszontlátásra!"
A rendszámtartót direkt úgy vásároltam,hogy olyan szinten legyen, hogy leolvasható legyen a rendszám.
Szóval ha lehet még a közúti ellenőrzéseket is kerüljétek, ne csak a trafipaxokat.
Jah és mellesleg ebben az egyenesben úgy 180 körül szoktak menni a motorosok, és olyan ügyesen csinálják ezek a rendőrök, hogy a kanyarkimenetbe állnak be (mert van benne egy nagyon gyenge kanyar), és hárman kiállnak az útra. Mi tudtunk az ellenőrzésről ezért 90-nel mentünk, de nem tudom 180ról hogy álltam volna meg...