) de kora delutanra maxmax vissza kell ernem. Vagy talan estefele, de az nem biztos.
Most csak szimplán letöröltem a láncot kívülről enyhén blokktisztító folyadékos ronggyal! Lehet kéne vennem nekem is 1 ilyen lánctisztító sprayt...
főleg ha a motorműködésben sem vettél észre semmi károsat, ha jobban húzod neki többet is kér, 5-6 körül erőltetett menetben (főleg ha város is volt benne+Mecsek) fogyaszthat. Peti cimborám alig futott CB 500-a 3,8-4,2 között is kijött, de csak hosszabb utakon.
, nem is olyan régen rendesen kiveséztük ezt egy másik fórumon. Meglepő véleményeket is voltak miszerint ha nem ápoljuk ugyanannyit fut, csak sokkal hangosabb
, sőt még a befujás technikájában is eltértek a vélemények. Az én tapasztalatom az, hogy fújni kell, mert meghálálja, az meg ötödrangú dolog, hogy mivel, esetleg ha olcsó és kevésbé tapad sűrűbben kell fújni és többet kell utána takarítani. Petróleummal azért nem jó takarítani mert rajta marad nem párolog el, nyílván a lánckenő nem fog tapadni a petrós láncra, olyan kell ami lehetőleg elillan a tisztítás után és nem agresszív az "o" vagy "x" gyűrűkkel szemben. A nagyja kosz és az összegyült olajsárral jól elbánik a Brigeciol de tisztító spray mindenképpen megéri mint kiegészítő (befejező) tisztító művelet a lánc beolajzása előtt. Most próbálom a harmadik lánckenőt a "fehér" Valvoline-t, de előtte lemostam a szennyet rendesen és még utána tisztítót is használtam ami nem hagyott nyomot a láncon és szinte teljesen száraz láncra fújtam a sprayt. Nem sokat mentem vele azóta de úgy tünik megtapadt, majd kiderül. Ezeket a spray-ket használtam eddig, időrendi sorrendben vannak a képen és a Valvoline-t próbáltam ki most. Az első volt a legrosszabb de egyben a legolcsóbb is, a második az már nem volt rossz kék szinű zsírszerű bevonat képződött befújás után, viszont idővel összeszedte a koszt és sűrűbben kellett fújni és mikor már sokadszorra fújtam megjelent nekem is a zselés trutyi a kisfogaskerék alatti blokkrészen
. A Valvoline-t a túraendúrós barátom használta és feltünt, hogy nem koszos a lánc környezete és nem is fújkálja olyan sűrűn mint én. Pár nappal ezelőtt szétvágtam egy régen levetett "o" gyűrűs láncot, mert azt mondta valaki hiába olajozzuk, a gyűrűk miatt a csapokhoz nem jut kenőanyag és belül úgyis rozsdásodik idővel. A régi lánc belső csapja könnyen szétjött és ott volt a zsír is, mert igaz, hogy belülre nem jut el az olaj amit fújunk, de ha nem olajozzuk túlmelegszik és kifelé már kiengedi a gyártás során belekerült speciális zsírt a gyűrű. A nagynyomású (ne adj Isten gőzborotvás) láncmosást kerülni kell, mert az viszont rövid időn belül a lánc halálához vezet.
.
Nem tudom, hogy Ti hogy mossátok kézzel a gépeiteket, de én megpróbáltam 1x a gépem kefével, meg vödörrel lemosni, hát 1 óra játszadozás után azt mondtam, hogy soha többet! Nagynyomásúval 5 perc alatt végzek, megtörlöm a lámpákat, műszerfalat, üléseket, bekenem a láncot és már indulok is!
10000km-e semmit sem kellett a lánchoz nyúlni mert nem nyúlt! Igaz azóta dzsuvásabb a felnim, de inkább legyen dzsuvás felnim, mit sűrűn láncot cserélni! Szóval ennél maradok. Vagy tud valaki ennél is jobbat?
én a 4.1-ek örültem mint majom a farkának! De a 2.64 Te jó ég! Nekem karbiszinkron után csökkent a fogyasztás 1 kicsit és a 4.1 utassal szerpentinezéssel jött össze! lehet ha visszavennék a csuklómból én is gazdaságosan közlekednék? És 1 tankkal akár Mekkáig is eltudnék jutni?
Ilyet én még nem láttam! Rendszeresen fújom, és mégis! Sehol semmi rozsda, csak az 1ik szem nem forog. Kalapáccsal lehet megmozdítani! Vagy fél óra zsírzás, és mozgatás után lendült újra munkába! Ez okozta motorféknél a csapkodást. Szóval amit lehetett kitakarítottam! Képet csak az elején készítettem, mert utána annyira koszos lettem, hogy nem foghattam meg a fényképezőgépet!
Ellenőriztem a hátsó kerék csapágyait, amik szerencsére tökéletes állapotban vannak, kitakarítottam a tengely porvédőit, és szépen mindent bekentem filmréteg szerűen zsírral! Aztán miután összeraktam a hátsó kereket észrevettem, hogy az utolsó láncfeszítéskor a szerelő srác a kerekem enyhén ferdére állította be véletlenül. Ezt is megcsináltam! Most sokkal könnyebben forog a kerék mint szétszedés előtt!
Boldog vagyok!
A telószimering meg megoldós mert meg tudom csinálni itthon nem gáz. csak helyett kell gyártani