Szia blackiex. Nem az volt a zárlatos. Mivel nem maradt más választás, nekiálltam átszálazni a vezetékeket. Szerncsére az elsőre megtaláltam A gyújtáskapcsolóhoz menő vezeték dörzsölődött ki és az ért a vázhoz.
Köszönöm a segítséget
Saruk rendesen a helyükön vannak. Most ott tartok hogy már akkor is kiég ha visszarakom a foglalat tetejét.Az oemparts önindító relének irja.
Lehet az a zárlatos?
Sziasztok!
A lányomnak van egy 1996-os cb 500 asa amin töbsször kiégett a 30A es főbiztosíték. A többi biztosíték közül nem megy ki egyik se.Ha tudnátok segíteni hogy mit érdemes elsőként megnézni azt nagyon jó lenne!
Hát... A csapágy nincs külön, valszeg gyárilag préselik a kihajtótengelyre. Egy cikkszámon fut a tengellyel.
Nem kihúzható oldalra sajnos. Van rajta seeger-gyűrű, ami oldalirányú elmozdulás ellen biztosítja a blokköntvényben.
Köszi szépen, tesztelem és meglátjuk mi lesz, sajnos csapágyra gyanakszom. Esetleg gondoltam arra, hogy levett lánccal végigpörgetem a fokozatokat, mit lehet hallani. Mindenesetre megnézem a manualt a szerkezetéről, blokkszétszedésnek nagyon nem örülnék...
Lehet, csak a láncfeszesség, avagy az egy síkban futás nem tökéletes.
A csapágyat nem tudom, kijön-e blokk kiszerelése nélkül. Cseréltem már 1-2 motoron kihajtótengely csapágyat célszerszámmal, de ott a csapágy előtt csak egy szimering volt, nem volt váll a blokkban, azaz nem csak befelé nyomva lehetett kivenni. Nem tudom, a CB500-nál ez járható út-e.
Hétvégén megtesztelem minden fokozatban! Bár, ha emlékeim nem csalnak, fokozattól független a hang, csak hatodikban forog a leggyorsabban a kerék. Sőt, szerintem üresben gurulásnál is hallani. Tavaly nyáron cseréltem DID láncot JT lánckerekekkel, lehet, hogy ez a párosítás nem tetszik neki? Elvileg szabványos méretek. A kihajtótengely csapágya tényleg elképzelhető, nem tudom annak a cseréje mekkora meló lehet...
Haty ez valtosirasnak hangzik. Hogy a hatos fogaskerekparrol jott-e le a cementalas vagy csapagy, azt latatlanban nem tudom megtippelni se, mert egyik se jellemzo a CB500-ra.
Amit megprobalnek: otodikben 90 folott menni. Ha a 6. fokozat fogaskerekparja a ludas, akkor nem fog bugni.
Bar ennyi erovel lehet a lanckerek mogotti csapagy a kihajtotengelyen, maga a lanckerek
Sziasztok. Rákérdezek itt is, hátha valakinek van ilyen tapasztalata. Tavaly óta hallok a motorból egy fura hangot, talán mélyebb tónusú vonító, nyöszörgő hang, ami a sebesség növelésével kezd hangosodni, élesedni. Nem egyértelmű, hogy honnan jön, nekem a kuplung oldal felőlinek tűnik. A motor fordulatszámától független, a kihajtással függhet össze, legintenzívebben ezért 6. fokozatban hallatszik olyan 90 km/órától. Tavaly volt egy nagyobb túránk, ahol többször is volt autópálya-menet nagy sebességgel, mintha azóta kezdtem volna hallani. Valami ötlete esetleg valakinek? Köszi szépen! Ja igen, 1997-es CB 500 a gép.
Tudnátok abban segíteni, hogy Honda cb 500 -ra (1999) kellene nekem egy jeladó vagyis meghajtó a km órám nem megy.
Tudtok olyan oldalt ,ahol tudok rendelni ilyet. Lehet,hogy km spirál kis kellene.
Öööö.... hazudtam, ez egy 2020-as fénykép, a motor 2009-es volt. De amúgy ezek szerint igen, régen minden jobb volt. Vagyis ez 2020 áprilisi, a motor asszem októberi volt, tehát csak majdnem 11 éves. Az, hogy az előző gazdáinál mennyit állt, az már egy másik kérdés. Viszont a méter nekem olyan 50 ezer km felett volt a csere idején.
Gyanitom, hogy a blokk also resze valami korabbi modelltol oroklott szerkezet es a modositasok miatt ott fert el, ahova tettek. Mondjuk legalabb konnyen elerheto helyen van es lehet, hogy becsulettel leszolgalta a 40+ evet az a kapcsolo.
Köszönöm a segítséget