, mert a kis 3 hengeres yarisunk már eléggé betegeskedő, pedig csak 160000km van benne! Biztos nem tesz jót a VVTi-s motornak a gázzal járás, mert eléggé furán csörgős hangja lett az elmúlt 70000km alatt mióta benn van a gáz, gyengült sokat, meg eszi eléggé az olajat. Kipufogón nem látszik, de 10000km-ként megeszik 1 liter motorolajat. Én mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok!
Így simán hozza a 5lityis átlagot. Előtte simán lenyelte az 5.6-5.8at is. Ha levetítem arra szimpla 600km-re amit megteszünk 1 hétvégén akkor szűk 2000Ft a zsebemben marad, s közben csak 10-15 perccel érünk oda később! Meg persze haza is!
De most dúsítani fogok, szóval ez azért emelkedni fog, de remélem nem sokat...
Meséltem, hogy vacakolt azaz csörgött a Toyotám! Injektor, EGR, katalizátor, elektronika, és még 1-2 dologra fogták, és nézték, míg mindent ki nem szűrtek az "okosok"! A legvégén jött a konklúzió, hogy vagy hajtókar csapágy, vagy vezérműlánc. Na itt kérem akkor xado lesz első körben, mielőtt szétszedetem. Megvettem, bemelegítettem, betöltöttem, 10perc alapjárat, majd 80km utazás. Hááát! A hang semmit sem változott, de a kocsi járása alapjáraton az a pici kormányrezgés, az a semmi is eltűnt. Na bazz akkor most mi van! A hétvégén nekiestem a kocsinak, mert volt időnként olyan víz lottyanásos hang is, mint mikor egy nagyobb tálban közlekedik a víz, és a tál végén lottyan egyet. Keressük meg. Kocsi szét, víz sehol, viszont észrevettem, hogy a kormányműm gumitölcsére ami a tűzfalon kéne lennie, hogy az utasteret vízhatlanítsa le van válva a tűzfalról, és egy jó nagy lik van az utasterem felé. kb 1.5 óra szenvedés árán visszaszereltem, kevés hely, meg marha erősen kellett összeszorítani, hogy a karmok visszapattanjanak. Csőfogót használtam hozzá már a végén. Kocsi beindít és csönd van! Bazd azon a 2 tenyérnyi méretű lukon keresztül jött be a kocsi hangja szűretlenül az utastérbe! A kocsinak semmi baja sem volt! Valószínű a riasztós fejtette le a sarkát mikor azt kereste, hogy hol mehet be a kábeléval az utastérbe, és mivel visszarakni szinte lehetetlen úgy hagyta, és eddig tartott, míg szépen a rázkódástól lefejtette magát a keretről teljesen, és ezért lett fokozatosan egyre hangosabb a motorhang! Úúúúúú! Szóval hétvége óta jó a kocsim, pontosabban újra "síri" csend van benne!
Nem tudom mi lesz a kis Yaris-al, de jobban elrontani biztosan nem fogja. Próbáljátok ki, Neked hinni fogok!