Leengeded. Leengedés közben én kijátszottam a kiegyenlítő tartály alján lévő gumicsövet is, és onnét is leengedtem a naftát. Ha már csak csöpög akkor már nyugodtan kicsavarhatod a csavart teljesen. Ha már az sem akkor jöhet a moci döntögetése behúzott első fékkel. El ne guruljon! Ekkor is kipisil egy keveset. Ráindítani? Háát én nem tettem! Csavar, gumicső vissza, és a betöltőnyíláson a megfelelő elegy lassan betölt addig míg engedi. Mikor már színig van, én beindítottam. Nekem járt magától mert volt a karbiban, és a benzincsőben elég nafta. Pár fordulat és a folyadék eltűnt, és nem azért mert mindent kiköpött!
Ekkor megint feltöltöttem színig. Ezt párszor megismételtem. Miután már nem akart több eltűnni, és a nafta is nekem kifogyott, jött a kiegyenlítő feltöltése maxi-ig. Mindent összeraktam, és kész! Ja! Még 1x utána kellett nekem tölteni a kiegyenlítőt (kb50km után: majd km-ént ellenőriztem úgy aggódtam), de nem volt látványos eltűnés, semmi csak egy kicsi hiányzott! Ez volt 2 vagy 3 éve. Azóta is jó!
nem jutott más eszembe ami ilyen vékony lenne és forrasztható az anyaga. Azt is még szűkítettem, egy millis fúróhegyet dugtam bele és ahhoz kúploltam a végét, majd kihúztam a fúrót és az így megmaradt lyuk lett a végső mérete a tűnek. Csináltam egy közelebbi képet, amin látszik a tű vége illetve a láncvezetőn is látszik hol nyalogatja a görgősor leginkább, vagyis pont ott ahol megjelenik az olaj.
Köszi!
) ebben van a tű, ami nem kopott el hanem pont méretre van vágva, vagyis a vezető alsó síkjáig ér, ha figyelmesen megnézed az első képet akkor a csőcsatlakozás alatt a láncvezető alján kukucskál a vége. A tűt tollbetétből csináltam, peremet forrasztottam rá ami megakadályozza hogy lejjebb csússzon.
lehet ez is befolyásolja a dolgokat, majd májusban megtárgyaljuk
Szóval az olajozó nekem bejött!
Idén cseréltem le az öreg CB400N-t egy kicsit fiatalabbra. Végül egy 2000-es évjáratú CB500 lett az utód. A motor nem volt túlságosan megbecsülve az utóbbi időben, lesz még mit reszelgetni rajta. Nem vagyok maximalista, használati tárgynak vettem, de néhány dolog azért szúrja a szemem! Tegnap leszedtem a karbit, 3000 alatt elég darabosan jár. Átnéztem a fúvókákat, de egy kevés finom fémporon az úszóház alján volt csak ami szembeötlött. A légszűrőház fedelét is rendesen összebarmolta valaki, megszaggatta a bepréselt csavarokat, de legalább nem túl passzentosan visszaszerelte egy lemez és 3 csavar segítségével. A hátsó lengéscsillapító szilentjei is rendes rendesen kivannak, magyar weboldalon nem is láttam sehol. A másodlagos légszűrő is csodás állapotban volt, de a karbiban megtaláltam a hiányzó szivacsdarabkákat egy pók és némi szemét társaságában... Olaj, szűrők és gyertyacsere megvolt, mire érdemes még ránézni ha már szét van borítva!? A Haynes-t két napig kerestem mire meglett, de míg a négyszázashoz találtam 3 fajta manuált, itt úgy látom ezzel kell beérni.
A kevésbé rutinosaknak ftp://212.85.127.124/Honda%20C...(S)%2093-01%20Haynes%20Service%20Manual.pdf
A gumicsere is aktuális hátra, kipróbálom a Michelin Pilot Street-et, de ezekre a jó magyar utakra lehet inkább maradok a diagonálnál, persze kíváncsi vagyok a véleményetekre radiál-diagonál ügyben.
A 140/70 hátsó mellé méretben mi passzol előre? Van 110/80 diagonál és 120/70 radiál a MPS-ből. Napos, gurulgatós hétvégét nektek, én még pár hétig ellegózom a géppel!