kilóméterre, fogyasztásra pontosan tesztelek mindent egy olyan motorral amit jól ismerek. Viszont nem ugrottam bele csak úgy, előzőleg mindent elolvastam róla amit találtam a neten, az eredetétől a felhasználói tapasztalatokig mindent, mert bizalmatlan voltam. Általában negatív kritika olyanoktól származott akik ki sem próbálták de kellően "okosak" voltak ahhoz, hogy levezessék miért nem működhet és szerintük miért rossz... nagyjából mint a spuri, vannak elégedett használók és vannak kételkedők akik szerint szar, de még nem próbálták ki
A gél nagyobb koncentrációban tartalmazza a ceramic-ot mint az olaj, viszont aki csak az olajat próbálta ki az is beszámolt a pozitívumokról. Nekem csak és kizárólag az állagmegóvás a cél, kevesebb fogyasztás vagy a nagyobb motorerő nem érdekelt annyira, csak a Csühös életének meghosszabbítása
Egyébként lényegesebben nem is fogyaszt kevesebbet, ha csak azt nem számolnám mennyivel hamarabb el tudok vele indulni hidegen, hiszen hamarabb kap életre. Az árral kapcsolatban félre vezettelek, de nem szándékosan -feledékeny vagyok- most láttam meg a dobozon a 3515Ft-os árat, remélem azóta nem kerül még többe...
bár én akkor is megveszem ha még tesznek rá egy kicsit. Viszont ettől tartottam, ha egyre többen veszik az ára is felkúszik hiszen Magyarországon élünk...
Itt nem kérdés a folyamatos tanulás. Minden 3. alkalom zárthelyi. Ha nincs meg a 2-es zárthelyi (mindegyikből!) nincs aláírás és vizsgalehetőség. Lehet újrakezdeni az adott tárgyból a félévet szeptemberben, mert keresztfélév az ugye nincs. Tehát aki tárgyat bukik, az kapásból egy évet veszít nem csak félévet. Meg ugye a tanulás az egy dolog csak, amellett a 7 tanult tárgyból 5-ből beadandó feladatok vannak. Abból egy modellezés, négy rajz, alkalomról-alkalomra. Amit most nyűvök (épületszerkezetek) 90 perc a vizsga. Sajnos az elsőt elpasszoltam belőle...
ráadásul 6-7 ember járt rendszeresen úgyhogy nem is volt esély használni...
Félelmetes az emberi elme, negyedéves írásbeli vizsgák voltak és egy ilyen alkalmával történt velem a következő dolog. Történelemből kétrészes volt a témazáró, volt egy teszt kifejtős kérdésekkel, másik lap üres volt csak egy cím volt rajta egyetlen témáról amit esszé formájában kértek felvázolni. Aki mindig járt nagyjából sejtette mi lesz az esszé, de ez kb.5 esélyes témakört érintett és legalább ezeket rendesen át kellett rágni vizsgák előtt. Most viszont ez nem jött be, egy olyan tételt kértek amit csak egyszer olvastam el otthon... na gondoltam most meglesz a karó (az egész gimi alatt talán 5-öt ha kaptam, azt is matekból...) de nem úgy lett. A sztresszhelyzet kiváltott valamit és elkezdtem írni arról ami csak egyszer olvastam el... Amerikai polgárháború észak és dél viszonya, valamint a gazdasági következmények... 4-est kaptam! Legközelebb érettségikor jött ilyen ihlet, de azóta se tudom hogyan működik, viszont működik de csak stresszes helyzetben...
A motorod állapotát Te ismered, ha nincs olajfogyasztása, vagy a kuplung "lógásán" kívűl egyéb zöreje akkor szerintem elég egy tubus gél. Új motorokhoz is egyet adagolnak, nagyon kopottakhoz hármat. Mivel nálam sem volt olyan tünet ami indokolta volna a háromlépcsős kezelést ezért egy tubussal kezdtem, aztán vettem még egyet ami felesleges volt így utólag... A tubust adagolhatod az eddig használt olajtípushoz, majd eztán áttérhetsz a Xado 10w-40-es olajra, ami nem tartalmaz annyi Ceramic-ot mint a tubusos megoldás de a benne lévő felületnemesítő szintentartja a fémfelületekbe beépülő kemény réteget. Most nem tudom mennyibe kerül a gél, tavaly 4ezer alatt volt/tubus, szerintem érdemes lagalább egyet beletenni. Olcsóbban is láttam már a neten, de nekem lényeges volt bemenni az üzletbe és ott vásárolni, így kérdéseket is tehettem fel amire megnyugtató válaszokat kaptam és szerencsére a gyakorlat is igazolta a hallottakat. Ha van kérdésed szívesen segítek, vagy megkérdezem, úgyis megyek be nemsoká az üzletbe a következő olajadagomért
Van amikor több is kijut mint kellene. Valószínűleg én akkor dőlhetek hátra kicsit, amikor Te kezded, viszont addig még van két igen kemény vizsgám, ahol főleg nem is csak a tudás számít, hanem az is, hogy milyen gyorsan írod le, amit tudsz
Felesleges volt ugyan de még egy tubust vettem, elég lett volna az első mert a második már nem hozott komolyabb változást. A kuplungot féltettem, mert mi van ha azt is nemesíti a ceramit...
semmi baja nincs azóta sem így hihetőnek tűnik, hogy csak a fémek felületeire épül. Most újra Xadot kap a gép, itt Debrecenben 3300Ft/liter, viszont a legutóbbi járatás is meggyőzött amikor közel két hónap után gyönyörűen muzsikált a gép. Lég-olajos létére büszke vagyok a hangjára, pedig itt nem hidrotőkék vannak hanem a jó öreg himbás morgós szelepmechanizmus, ami se hidegen, melegen, vagy akár a felmelegedési időszakban sem produkál abnormális mechanikai zajokat és veszi a lapot gondolkodás nélkül és a váltó is olyan mint amilyennek lennie kell. Mondjuk szerencsés is vagyok a motorral, mert még a gyári láncszettet én cseréltem és elől is még a gyári Tokico fékpofák voltak... nem egy visszatekert sok kilóméteres motor a Csühös
Neked sem könnyű én tudom, de még mindig biztosabb a családi oltalom alatt.
Úgy hogy lehet agyalkodni tovább. Most már nem nyugszok, valami megoldásnak lenni kell.
mondtam, ő közölte, hogy pld ő is csüt, péntek, szombat, vasárnap megy. És ő ezt komolyan is gondolta!
viszont célokra szüksége van az embernek, hiszen ez viszi tovább... mondjuk március 15. az már olyan tavasz közeli, persze csak naptár szerint, de még addig is van 2hónap...
sőt azt se tudom az milyen napra esik, persze már amúgy is mindegy hiszen elcsesztem két szezonra is a hétvégéimet...
így hát akkor megyek amikor éppen szabad leszek és nagy a valószínűsége, hogy majd magam... mert ugye a többség általában hétvégén ér rá
Január 25.-én megkezdődik a suli, addig kicserélem az olajat, szűrőket, gyertyát, fékbetéteket, rajtra kész állapotban hagyom a Csühöst, keresgélek még néhány lepukkant kúriát és elmentek néhány tervet
Spontán születő lehetőségeket kihasználva fogok útnak indulni, hiszen rá leszek kényszerítve a szegényes szabadidő miatt a lopott órák kihasználására...
na meg iszok (vagy eszek) szójalecitin olajat vagy mi a francot...
Józsi javalta merhogy attól majd jobban forog az agyam... vagy valami ilyesmi...
csókoltatom az olvasókört!
viszont van ami hülyeség de nem minden az kérem! Neked se keltette fel az érdeklődésed a Szirmay kastély? Pedig ott van tőled alig 40kilóméterre Tarcal után, még Tokajig se kell elmenned... vagy már voltál ott?
Ha jön a tavasz a Főnix nevű madár bejáratásához gondoltam mint szárnypróbálgató útvonal
Az Úr szóljon belőled!
Csak az a baj, könnyen törzsvendég lehet a delikvens !
Mondtam én Neked, hogy cseréld ki, és jó lesz!
Én most cseréltem le a barátnőmet, és ugyanaz az eredmény!
Na de majd alakul az, úgy még nem volt, hogy ne lett volna valahogy