amit amúgy is le kell takarítani a kovetkező túra előtt. Van kábeltisztító folyadékom, jó kis citrom illatú de nem ez a lényeg, egy mozdulattal áttörlöm a felnit és tökéletesen tisztít, főleg a stihl olajjal bánik könnyen.
Olajat lecseréltem az autóban a nyári kerekeket is felszereltem, holnapra direkt nem hagytam semmit!
aztán itt ragadtam a csak néhány főt számláló kis társaságnál, ami azóta már szinte teljesen kicserélődött... kivéve a Józsit, Ő örök darab...
sajnos nagyon kevesen cserélik le 2évente, mint ez kiderült jó pár fórumos hozzászólásból. Ha a bebicsaklás mindkét oldalra igaz akkor valószínű a teló is "összeült" már ami esetleg a rugó fáradásából is adódhat, ha csak az egyik irányban tapasztaltad akkor lehet az egyenesfutással van a baj (nincs jól beállítva a kerék, csapágyas "lóg" a hátsó villa, vagy neadj isten deformált a váz) viszont ez ellenőrizhető, mérhető. A kétkilót bőven tudnia kell, és szerintem is magas 150-nél a 7500-as fordulat...
erre viszont Hagyma tud neked pontos választ adni, persze most hétvége van amikor elmondása szerint hanyagolja a fórumot...
. Most először szakítottam a számomra hagyományosnak mondható módszeremmel. Eddig csak petróleumot használtam a takarításhoz utána szárazra töröltem majd befújtam a spray-vel. Most lekentem petroleummal - mintegy fellazítva a rárakodott koszt- majd brigéciollal átecseteltem utána vízzel lecsapattam. Ezután elindítottam a motort és sebességbe rakva sztenderen lecsapattam a vizet, majd ronggyal teljesen szárazra töröltem. Utána még egy újítás (lehet nagy hülyeség) ecsettel beolajoztam a lánc görgőit. Nem annyira, hogy csöpögjön, csak hogy látszódjon rajta hogy olajos. Ezután jött a legjobb, a motorozás. Gurultam egy 70-est. Mire hazaértem már nem volt olaj a görgőkön, inkább csak a szélén. A sztenderről csöppent le egy pár csepp olaj. A végére pár kép a tisztításról.
Én ezelőtt kb 30 éve jártam így! A zaporozsec tetején utazott az irattárca vagy 50 kilométert, fennakadva a tetőcsomagtartó konzolban!
Én azóta IRATTÁRCÁT SOHA SEHOL NEM TESZEK AZ AUTÓ TETEJÉRE !
Mondja a Lányom, hogy Ő látta, amint a szemüvegemmel együtt kihoztam a melóhelyről. Na, mondom alakul!
Pedig ideje lenne, mert még megromlik az a finom bor és inkább kárba menjen mint pocsékba!
A nyakatokon fogok maradni, tetszik-nem tetszik! Ez van!