A PC maga pedig 81ezer pénz, az hasonló árban van mint 1 éve. Még jó hogy tavaly meg lett csinálva a műtét...
25 pénz akkor elég baráti, de én azért megérdeklődném tőlük hogy mit állítottak pontosan a befecsin, mert nem túl baráti hogy 1 literrel többet eszik...
Gumit nem cseréltünk, bár én is kérdeztem a Mestertől hogy mennyire fog odabaszni ez a guminak, ő csak legyintett.
Az ég világon semmi baja nem lett neki, az a kopás ami a padon érte, az fütyi volt. Nekem 130 papírba került cakumpakk az egész, ebből 80-90 között volt maga az elektronika, a többi a kipuff átalakítás + a PC beszerelés és a 2 térképes (!) beállítás. Csak azért kérdeztem hogy honnan vettek kipugáz mintát, mert nekem el kellett mennem egy kipufogóshoz hogy csináljanak a leömlőn mind a két hengerhez lambda szonda csatlakozási pontot, ugyanis a beállítás során a lambda értéke rendes lambda szondával lett mérve folyamatosan, ami ugye a dyno elektronikájára volt kötve. Nyilván akkor neked csak egy sima kipufogódobba dugható mintavevővel mértek, az azért kevésbé profi megoldás, igaz az 1 térképes beállításhoz nagyjából megfelelő, de azért vannak fenntartásaim. Kurva messze van a hengertől, és nem azt a halálbiztos lambda értéket szolgáltatja. Azt viszont nem értem mit tököltek rajta 5 órát...
Azért meg merném kockáztatni hogy valami fail van a dologban, mert nem volna szabad 1 literrel többet ennie.
AGO is mondta hogy szinte minden fordulaton sokat kapott a motor, és el kellett belőle venni. Ez fokozottan igaz az első szériás PGM-Fi befecsire, ami az első kiadású 800Fi-kben is van. Akkoriban még gyerekcipőben járt a befecsi technika, és a finom gázreakciókat -meg hogy egy kicsit hűtve legyen a henger- dúsabb keverékkel érték el. Ezért is zabálnak úgy a 800Fi-k. Ha jól lenne beállítva, akkor kb ugyanannyit kéne neki fogyasztania mint azelőtt, ha belekalkuláljuk hogy jobban is húzod neki. Ha ugyanabban a stílusban vezetek mint a PC beszerelése előtt, akkor fél lityivel kevesebbet eszik az SP, ha viszont folyamatosan nyelezem, akkor ugyanazt eszi mint régen. Persze az is lehet hogy valami racsni beállítást csináltak a Vifferedre és dől bele a benzin.
De a 126.5 lóerő az gyanúsan sok (nem tudom a Martin dobodon kívül van e még más extra a motorodon), ha azt nézzük hogy Kozmax full gyári motorjából 118.3 lóerőt hozott ki AGO.
A minöséget meg kell fizetni. Ahhoz hogy 1 literrel többet egyen, sokkal jobban kell neki húzni, szóval itt valami beállítási hiba lesz. Egy kérdés: honnan vettek kipufogógáz mintát amikor a beállítást végezték?
Hívd őr és ad egy tökéleteset neked!