esetleg ha valakinek lenne valami tippje azt nagyon megköszönném.
Annyira egyébként, hogy már meg is vettem a Xado gélt a motorolajhoz, nemsokára olajcsere, úgyhogy kipróbálom. Vannak kételyeim, de a sokak egybehangzó jó tapasztalata meggyőzött. Már csak a Xado-nak kell engem meggyőznie, én adok neki esélyt.
Csak pár napot görgess vissza Bandit topicban, van fent pár kép mert a téma miatt megint lángokba borul az oldal. Kiindulásnak ízelítőnek, hogy kb kinek mit jelent a jól kent ott láthatod pár képen.
Pont a te és Zoli példáján már hónapok óta "gondolat kísérletezek" hogy vajon hány változós lehet egy ilyen automata kenőrendszer...
Vajon számít e a motor kialakítása, a keletkező örvények, a lánc távolsága a kerék-gumi szélétől, a kenési pont, a lánckerekek mérete.... és még ki tudja mi.
Az kijelenthető határozottan, hogy nincs általános recept! Az összegyűlt tapasztalatok akkora szórással rendelkeznek, hogy képtelenség abból bármilyen következtetést saját magunknak levonni.
Van pár sarokpont ami jó kiindulási alap (ami többeknél működik) ezek mentén kell keresni saját magunk megoldását. Nem favorizálva, semmiképpen sem a többi fölé emelve, de a bonyolult Mccoi ezért ad egy nagy flexibilitást, mert olyan tág határok között változatható a mennyiség és az intervallum hozzávéve a progresszív -sebességgel fordítottan csökkenő kenési intervallumot, és az azonnal kapcsolható két extra funkciót. Ezek biztosítják azt, hogy a legszélsőségesebb körülmények között is elegendő legyen a kenőanyag mennyisége.
Szerintem egy jól kalibrált edénybe felfogva ki kéne mérnetek az egyes fokozatok mennyiségét egy jól kezelhető intervallumba, és összehasonlítani, meggyőződni arról, hogy amit beállítasz, és másnál elegendő, azt neked is tudja-e a cuccod. Utána lehet játszani a mennyiséggel, ami passzol a "temperamentumodhoz", meg esetlegesen az kenési pont változtatásával.