le is töltöttem, 320 oldal, nem gagyi.
Szerintem összesen nincs enyi alkatrész az egész motorban(on). Na erre mondják, hogy kimerítő válasz. mégegyszer kösz.
Legalább már állt a vas egy hónapot, vagy többet a saját akksija persze szar, anyámnak a régi rossz suzuki aksijáról próbáltam. Legalább 10-szer öt másodpercig önindítóztam, még csak nem is igért.
Persze ez az aksi is megadta magát. Másnap újbol ugyanez.
Harmadnapra mondom feltöltöm. Persze már tanácstalan voltam, mondom vagy jól megetettem már, vagy összevissza csavargattam a benzincsapot, (mert ezen van mint az etz-n) és esetleg nem kap elég benyát. Most adjam neki a szívatót?
Ne adjam neki?
Hát nem tudtam de ekkor \"Oszt éggyet ígért\", szívató vissza rá, moci melegszik
. A víz beált üzemire, elkezdem kicsit csavargatni a szarvát igen szépen beszélt. Két nap múlva ránézek, mondom most inulnod kell pöcc. Gyújtás, szívató, gomb ,semmi. Mégegyszer gomb semmi.
Szivató vissza, gomb azonnal indul,
vissza rá szívató melegedésig. Ki érti ezt. Nekem eddig volt két gpz-m. De ha 80 fok meleg volt nyáron akkor sem ohajtottak szívató nélkül elindulni, ennél meg a szívató engem szívat.
Szoval a joizlesuket nem ma hagytak el, nem is tegnap....
Megjegyeztem azt is, hogy olyan ertelemben illene a sorba, hogy rohadtronda ez is, mint az osszes 10-es, 2006 utan.
Abszolút jól mondja Cápa bácsi a tünetek orvoslási módját,hibátlan az okfejtés! Sőőőt!
Mivan akkor ha így indul,mit kell csinálni ha úgy indul és mindezekből mire lehet következtetni ha éppen amúgy (se) indul ! Meghogy miért úgy! És mit tegyünk h ne úgy!
Az alap ! És ez minden motoron így kell működjön! (maradjunk a sor4nél)
Hidegen (ami mondjuk 20 fok körüli vagy az alatt ) GÁZ NÉLKÜL , szivató TELJESEN RÁ! -- indul, felpörög kb 3000ig és szépen melegszik,lassan visszatolható a szivetó!
Melegen (üzemi hőfok környéke) NO SZIVATÓ ! NO GÁZ! pöcre kell induljon !
EZ A NORMÁLIS ESET ! ÍGY KELL MŰKÖDJÖN !
De sajna soxor nem így műxik!
És akkor jönnek a miértek:
A tapasztalat a következőt adja: Az esetek 90%ban a karbiban van a kutya elásva! 10% egyéb!
Javasolt sorrend : kövessük a benzin útját a hengerekig! tank - CSAP(soxor ludas a kis dög) - üzemanyag vezeték- karbi (ezen belül igen sokminden felvetődik: pl helyes értékek,tisztaság,tömítettség és helyes behangolás) - szívócsonk- szelephézag - sűrítési végnyomás(alias kompresszió)
Na szóval kb ennyire összetett a dolog,ezeken illik végigmenni és sorba kipipálni,h jó,ez ok,menjünk tovább...
Nagyon ritkán előfordulnak rejtélyes dolgok is (van úgy,h a motor allergiás a gazdájára,és ez nem vicc)
De alapvetően mindig található 1 vagy több hiba,ami felborítja ezt az érzékeny egyensúlyt !
Nos kb ennyi !