na ezt útálom benne
hogy mikor tövig nyomják a gázpedált akkor konkrétan nem látod a járművét a fekete koromtól/ füsttől ezt látod én sem bírom!
az tényleg büdös. ész nélkül tolják bele a bizonytalan eredetű tuningokat, szegény dieselek meg mit tudnak tenni a + gázolajjal köpűlik ki a kipufogón.
mondják büszkén hogy így meg úgy becsapják az érzékelőket, nem
magukat csapják be mert locsolják szét a finom gázolajat. érdekes hogy a tuning nélküli bmw audi vw porsche toyó modellek nem füstölnek, száraz sőt fényes a kipufogó dobvégük
erre meg azt mondta szerelő hogy addig van jóság míg a részecske szűrős kat. működik, amikor kiég és össze omlik a belseje nem ad jelet a kampúternek és OFF a technikának.
240-400 e az új ára mivel használtan evidens hogy nincs, legfőképp a D 4D technológiás modellek érintettek, amíg nem veszel használhatót addig csak tologathatod. jó hír nekik hogy nincs vészprogram sem hozzá, megállt megállt. de ott jelenleg 2-20m ótókról beszélünk ahol az a pénz van hogy 4 téligumira sem elegendő.
olaj szűrő szimering vezérlés akku slussz. ahogy megvettem -osztrákból hozták platón- úgy is adtam el
azt sem tudtam/om hol van benne termosztát
a turbó tengely kottyant pár tizedet 292 000 után mikor hozzám került. én 300 000 felett tekertem bele, és meg is mondtam annak aki elvitte, de mondták tudják mit vesznek
-20 c közelében elcsúszott a bendixe, de 2 indításra beindúlt. 3.6v -os izzító gyertyák voltak benne, majdnem kipróbáltam 12v-al.
csak épp akkor nem volt jó állapotú isuzu motoros kombi eladó.
csak most már a cigók huhukit és benzines astrát a melósok meg kombi diesel astrát vesznek melózni, főleg az isuzut. érdekes hogy az isuzu g astra is egy 100-assal hosszabb mint ópel motoros társa.
itt sem eper illatúak a buszok. és elárulom 10 ből 2-3 benzines ótó szaladgál. a diesel ótók fele tuti ezen az országrészen van használatban. azt már látod városban országúton hogy mék a benzines: kivixolva tükör fénnyel sehol egy kosz folt, városban 30-40 országúton 60-al közlekednek. tudod mit kerülgetnek az utakon: benzines fostalicskákat mert ha felvenné a 100-120 országúti tempót ingét gatyáját megenné. legutóbb bogyeszhoz menet egy swif 2 meg egy shevrolllé araszolt előttem kemény 60al sima országúton
a huhuki gázos volt baszod
mert a szerintetek 4 literes fogyit még meg akarta űberelni hogy a gáz óccsssó
szal mivel kanyargós arrafelé az út
kellett mennem pár km-t mire elérkezett a pillanat hogy kanyarban előzzem meg a díszmadarakat. miért? mert olyan volt mint egy kalitka az ótótjuk azoknak meg forgott a fejük minden irányba mintha most látnának először ilyen tájat, forgott a fejük mint a lokátor
egymást követték 60al, tehát még meg előzni is gáz volt mert eccere a kettőt lenyomni ott necces
ha diesel lenne már nem lenne eladó. ez az igazság.
egy ideig 1 szerelőhöz vittem ótómat, és saját szememmel láttam mikor jöttek a corsa tulajok hogy nem jó az alapjárat, mondta neki a csávó hogy nem gond rendelünk másikat, mire a dühöngő tulaj mondta hogy fél éven belül ez már a második ilyen. mire a szerelő: nem fődarab így nem is garanciás
akkor 30-40 e rebesgettek.
. Olaszo. oda-vissza 3300 km átlag 5,2 literből megvolt úgy, hogy 150 körül mentem ahol tudtam és tele volt pakolva az autó + nagy nyári kerekek is voltak rajta, nem a téli babakocsi. Itt Pöstön meg úgyis csak csorogni lehet...tessék itt lakni egy picit és szívni a büdös gázolajos buszok kormos füstjét minden nap, aztán máris nem fogod kívánni, hogy otthon is egy olyan büdösítsen...
Semmi gond nincs azzal, hogy a németek által lerúgott, 200+ ezer km-es autókat ezerszámra hordják be az országba, és mindenki BMW-vel meg Audival jár, akkor is ha gumira meg olajcserére se "fussa". A gond sokkal inkább az, hogy egy ilyen autóba ülve a legtöbb emberből előbújik minden elnyomott gátlás, és hirtelen az utak királyává emelkedik a füstölgő, 12 éves 280 ezret futott pufi-A4esével vagy E36-jával. Vagy legalábbis ezt hiszi.
Pár gondolat még.
Németeknél pl. olcsóbb a gázolaj, ebben a pillanatban 1.539€ vs. 1.369€ a legolcsóbb ajánlat, ez 50 ft árelőny a dízel javára literenként. Ehhez nyugodtan lehet számolni egy, de sokkal inkább két literes különbséget azonos menetteljesítményt tekintve a dízel javára.
Az adó viszont egy két literes autónál évente ~300€ vs. ~130€ a dízel vs. benzin. Látható, hogy ezt a 170€-t azért ki lehet autózni egy évben.
Én ha egyszer megszabadulok a turbódízel autómtól végre, soha többé még csak közelébe se megyek egynek se. De benzines turbósnak se. Ha minden autógyár rááll a downsizingre, addig veszek majd használt szívó benzinest, amíg csak múzeumba nem kell betörni értük. Bár inkább még akkor is.
2013.08.21 21:24:25
mint írtam nem BMW diselt vennék, de van aki igennnnnnnn 530D