. Hat en amugy is turazos tempoban mozgok legtobbszor ugy hogy nem gond.
ugy hogy ha arra fele gurulnank akkor jelentkezek, ha elnem felejtem
.
aranyosak vagytok, hogy segítetek, legjobb tudásotok szerint, de kár azon marakodni, hogy a ZX blokkok miért lesznek gatyák már kb. '88 óta a hidegen pörgetéstől, miért mennek szarni a szelepek a sportkip. rendszerektől és hasonlók.
az tényleg valós probléma
Nem hiszem, hogy olyan gyártó, mint a Kawa nem tudott volna a kis zizi esetén megbírkozni a feladattal, hisz hány gépén a gyári fesszab van 30éve...
Lőtem neked telefonnal pár képet, de nem a legjobbak.
Első két képen egy 10Amper 16voltos(24volt be) feszültségszabályzó modul van.
Ez ugye max 160watt lenne, a töredékére nincs terhelve, több ilyen modul is van a képen lévő TV adón. Szintén JAPÁN gyáértmány, mint egy Kawasaki.Pontosan NEC!
Ez egy 1976os TV adó része, az első félvezetős darabok egyike, én raktam rendbe, működőképes. Vas árban szereztem.
Mondanom sem kell iott ugye 24órás működés is és 99,9999% üzembiztonság volt a cél. Persze minden adótoronyban tartalék adók is vannak telepítve, elháríthatatlan hiba, vagy kötelezőkarbantartás idejére átkapcsolják.
A képeken látszik hogy túlméretezték, hisz ipari, örök élet...
Sokan összetákolták volna ezt a feladatot egy 7815stabIC+2db 1n4007dióda+1db 2n3055 esetleg 2db 2n3055 tranyó...
Itt picit több van....
Szóval a mondandó lényege, ha összes kicsi zizin a gyári feszszab beszar akkor építeni kell rá tartósabb darabot és lófaszt a gyártó seggébe, ne belőlünk éljen meg.