Ha öledbe pottyan azért szólj!
most vettem egy sráctól telefonon ....
akkor hooonap
nem híítá
forgattam,adtam neki bőven
akkor azt tett neki keresztbe
az ember a maga kárán tanul!
...
"66666 Km-nél az Ócsai szervízt látogattuk meg a motorommal, szűk 2 napos bentlakásos időtartamban!
Az ok: a hátsó hengertalp tömítésnél szivárog az olaj!
Telefonos konzultációt folytattunk a hibáról, javasolták, hogy akkor már a másikat is érdemes kicserélni,
gyűrűket , szelepeket, vízpumpa környékét átnézni, mivel a blokkot emiatt úgyis ki kell szerelni!
A motort az idomaitól megszabadítva, a lehetőségekhez képest megpucolva futón szállítottam csütörtök reggel 8-ra!
Norbi és Misi azonnal nekiállt, a blokk igen gyorsan az asztalon találta magát, ahol kezdődhetett a csontozás!
Szépen sorjában megszabadult a hengereitől, majd a vízpumpától is szegény pára, aztán kezdődött a méricskélés, szemrevételezés, majdan a stratégia felállítása!
A hengerek-dugók hibátlanok, semmilyen húzásnyom sem látszik rajtuk, a gyári hónolás tökéletesen látható a hengerfuratok teljes felületén!
A gyűrűk közül csak az olajlehúzót cserélték, a többi a beépítési és a megengedett méret közötti félúton van, ezeket felesleges lett volna cserélni!
A vízpumpa tengely még bírta volna, de ha már ennyire megvan bontva, akkor azt is cserélték, de nem a gyári csapágyakat használták,
hanem külön vásároltat rakott bele Norbi, mert Derot Tomi motorján pár hónapja cserélték ugyanezeket az alkatrészeket,
és a gyári csomagolású csapágy bedobta a kulcsot, és ennek köszönhetően kicsit költségesebb lesz az újbóli javítás, amit nálam megpróbálnak ezzel elkerülni!
A hengerfejeket elvitték gépműhelybe, ezért 12.000-et kellet fizetni, egyébként semmi látható hiba nem volt rajta, legfeljebb a szelepeket kellett volna becsiszolni, de hát ők a szakemberek!
Az összerakásnál kiderült, hogy olyan "jól sikerült" a gépmunka, hogy ha legközelebb /remélem ez nagyon sokára lesz/ ilyen beavatkozásra volna szükség,
akkor eldobhatom a hengerfejeket, mert nem lehetne a szelephézagokat beállítani, nem férne be a lapka!
Szép lassan összeállt a blokk, bekerült a helyére, beindult, karbiszonkronok belőve, számlázás, FIZETÉS, pakolás, és agyalás hazáig a számokon!
Alkatrész ár: 70.000;-Ft gyertya-légszűrő nem lett cserélve /iridium, ill. mosható, motorolajat-szűrőt én vittem/
Munkadíj: 45.000;-Ft
Gépmunka: 12.000;-Ft
Olajcsere: 4.000;-Ft
Karbiszinkron: 2.000;-Ft
valami még: 3.000;-Ft /valószinű a hütőfolyadék/
8 db lapkát is felszámoltak /ami bent van az anyagárban csekély 9.000-ért/ amiket csereberéltek a hengerfejek, illetve a fiókban találhatók közül,
ahova végűl az enyémből kivettek is kerültek, és majd más ismét kifizeti!
A kellemetlenségeket egyensúlyozandó folyamatosan dolgoztak két teljes napot a motoron, javarészt ketten, minden alkatrész, ami számításba jöhetett elő volt készítve,
és utolsó sorban a szakértelem abszolút nem lebecsülendő!
Kicsit keserű a szám ize, de remélem nem volt hiábavaló a beavatkozás!"
Egy 950 Adventure-ről van szó amúgy.