Ahol van mit nézni és vannak faintos kanyargós de csakis viszonylag alacsony (max 100 környéke) tempóval teljesíthető szerpentinek. Mindenki a sebességőrület kiélésével kezdi. Aztán ha lesz rá módja majd kinövi.
Nem kívánságműsor hanem a nyugodt családi élet feltétele. Vannak öreg motorosok és vannak felelőtlen motorosok. Felelőtlen öreg motorosok nincsenek.
Ilyen vagyok, de nem bánom. Eljárok majd pályázni is, meg motorozok utcán ugyanúgy, de a túra, szóval az a klasszik túra, hogy csak megyünk és megyünk a horizont felé az sosem volt az én világom. Nem mondom, néha a Pancsival rám jön a pöföghetnék, és akkor szigorúan 2500as fordulatig csordogálok észveszejtő 40 hm/h-val. De ha már túra, akkor nekem azt jelenti, hogy elgurulunk oda, ahol jó az út, ott tempózunk és hazagurulunk.
Ha meg épp nem akkor a tájat nézem 100-110-el. A tartalmasság mindenkinek más, majd kinövöd ezt a menjünk gyorsan dolgot.
Előbb-utóbb kerül utas is.
És igen, nekem nem hiába speed áll a garázsban. Egy speed gépen nem fogok napi 500-600 kilómétert megtenni. A leghosszabb távom eddig Eger volt oda-vissza, az olyan 300 lett a végére. Hát napi 300 kilóméter ZXR400on bőven sok
Mikor hazaértem, fél óra kellett a maszek pezsgőfürdőben, hogy meg bírjak mozdulni. Lehet, hogy a fiatalságom miatt, de én annak a híve vagyok, hogy ne 500, hanem inkább csak 100 kilóméter legyen, de az olyan, hogy megszólal. Én a teljesítményért, az élményért motorozok. De nem kell félreérteni, nem vagyok egy eszetlen utcai kamikaze. Vannak jó kis szakaszok, amiket ismerek betéve fejen állva hátulról is és gyér a forgalom, na ott szoktunk tempót menni. Azt szeretem, mikor szépen kijönnek a féktávok, kanyarban van sebesség és dőlésszög, magyarul a speed érzést. Tudom, pályáznom kéne, de sajnos korlátozottak a lehetőségeim. És végül nekem az a ritka, mikor utasom van.
Nagyon igaz az, hogy utcán ahogy nő a sebesség, nő a kockázat is. Eszerint én több kockázatot viselek, mint az, aki túrásabb tempóban megy. De félreértés ne essék, én sem azokat a szakaszokat szeretem, ahol 190nel kell térdelni. Az én világom igazán a csiki-csuki részek, ahol még az erő nem számít annyira, tipikusan ilyen a Bükk. Ott nincs észveszejtő tempó, ritka az, ha 100 felé megy a mutató, mégis nagyon élvezetes rész. Igen, tavaly benéztem egy kanyart és lett belőle egy kisebb bukta, de mivel nem mentem túl gyorsan, megúsztam szerencsésen.
Na ez már megint jó hosszú lesz, de nem baj