Meg még egy, csak az nem nyilatkozott. Velem meg olyan történt tavaly, hogy mentem haza a Roburral,már fordultam volna be jobbra, a falunkba, de ott van egy buszmegálló, abban meg épp egy busz. Szépen kikerültem, épp mellette vagyok, erre kijön egy baromarcú Nissanos a faluból, és bolondmód rázza az öklét, hogy mit keresek én a busz mellett, mikor ő jön abban a sávban. Pedig...
Hőbörögni azt lehet, nekem ilyen után ha hőbörögne azonnal rendőrt hívnék. Majd az eligazítaná, plusz szonda plusz jól meg is büntetné slusszpoénként. Mert ő okozta a balesetet a KRESZ be nem tartása miatt.
Volt időm megtanulni.
Valahogy sose volt pénzem megbukni így SMKP-n, B-C-n, Akorláton és a seregben a minősítő vizsgán is csont nélkül átmentem. Persze mindhárom jogsi és a minősítő előtt is volt KRESZ oktatás.
Látod,az utolsó mondatoddal egyetértek,éppen ezért is van emelt fényerőm. Amióta ezt az izzót betettem,még nem kanyarodtak ki elém (kopp-kopp). Amíg a másik volt,addig sötétben (már írtam korábban) szemből elkezdett előzni,és nem nagyon zavartam ebben a tevékenységében. Nehezen,de elfértünk.És akkor még a refi is fent volt.
Most úgy vagyok vele,hogy inkább zavarjon pár embert,azt a kb 2 percet kibírják,amíg elmegyek mellettük,mintsem a sok sumaher meg slalomkirály miatt legyen balesetem..
Ma is láttam egy balesetet.. 9 körül. Ismerőseimmel beszélgettem,és láttuk,hogy:
Egy fekete Seat Toledo a sáv szélén a parkolóban parkolt. Ha minden igaz,körülnézett,talán még indexelt is,amikor elindult,de nem látta valamiért a szabályosan közlekedő Toyota Yaris-t,aki belerohant oldalról. A Toyotának nem sok baja lett,a Seat már érdekesebb téma. A hátsó kereke kb 30°-al befordult,szépen meg lett nyomva,a csattanás is elég hangos volt. Egymást se veszik észre az autósok,meg nem is figyelik.
Plussz: A pesti úton a Lidl-nél bekanyarodott elém egy rendőrautó,egészen a salakpályáig mögötte haladtam,4 rendőr ült benne,nem szóltak a lámpa miatt,nem jeleztek,semmi nem volt.
Fekete-piros-kék. A STOP tábla és az Elsőbbségadás kötelező egyenrangúak (a STOPnál mindenképp meg kell állni, de csak ennyi a különbség) így a feketének egyértelmű az áthaladási elsőbbsége, a piros és a kék között pedig a kanyarodási szabályok érvényesek, tehát a jobbra kis ívben kanyarodó mehet tovább másodikként és a balra nagy ívben forduló utolsónak.
Mindez nálunk ahol számítani kell rá hogy a dilettáns barma attól hogy balra indexel még nem balra fog fordulni, mit sem ér, pusztán elmélet.
Még két dolog. Motorral haladva a néz de nem lát esetére is számítani kell (nem bénaság, evolúciós agyi probléma, korábban linkeltem két videot) és elsőbbsége annak van akinek megadják.
Hááát, a bajság már megvolt. Aki gyakran feszegeti a határait, olykor megtalálja azokat. Én most megtaláltam és tudom hogy ennél picit kevesebb még belefér, ennyi már nem. Különösebben nem érdekel, Kicserélem az indexem, beforrnak a sebek, az emlékek és a tapasztalat meg csak gazdagít.
Szerintem a piros zsiguli dzsal el a morékkal, a táblát meg ellopják, utána megy a beszóttákiscsávó fekete bazi nagy terepjáró a kopaszokkal, lerendezni a marékat.
A kék yard, meg elfordul inkább balra, szelektív a látásuk....
feketekékpiros vagy ha nem az akkor fekete piros kék amúgy ha olyan helyen vagyok hogy nem vagyok biztos a dolgomban, inkább várok, és elengedek mindenkit. majd ha tiszta a levegő kidugom a zorom
Valahogy sose volt pénzem megbukni így SMKP-n, B-C-n, Akorláton és a seregben a minősítő vizsgán is csont nélkül átmentem. Persze mindhárom jogsi és a minősítő előtt is volt KRESZ oktatás.
Előzőhöz szerettem volna egy képet is csatolni.
Most úgy vagyok vele,hogy inkább zavarjon pár embert,azt a kb 2 percet kibírják,amíg elmegyek mellettük,mintsem a sok sumaher meg slalomkirály miatt legyen balesetem..
Ma is láttam egy balesetet.. 9 körül. Ismerőseimmel beszélgettem,és láttuk,hogy:
Egy fekete Seat Toledo a sáv szélén a parkolóban parkolt. Ha minden igaz,körülnézett,talán még indexelt is,amikor elindult,de nem látta valamiért a szabályosan közlekedő Toyota Yaris-t,aki belerohant oldalról. A Toyotának nem sok baja lett,a Seat már érdekesebb téma. A hátsó kereke kb 30°-al befordult,szépen meg lett nyomva,a csattanás is elég hangos volt. Egymást se veszik észre az autósok,meg nem is figyelik.
Plussz: A pesti úton a Lidl-nél bekanyarodott elém egy rendőrautó,egészen a salakpályáig mögötte haladtam,4 rendőr ült benne,nem szóltak a lámpa miatt,nem jeleztek,semmi nem volt.
Ésésés én meg nem nyertem semmit első helyes megfejtőként.... Ehhhhh
Tud valaki környéken valami helyet ahol gravíroznának egy szép E betűt a kipuffomba?
Mindez nálunk ahol számítani kell rá hogy a dilettáns barma attól hogy balra indexel még nem balra fog fordulni, mit sem ér, pusztán elmélet.
Még két dolog. Motorral haladva a néz de nem lát esetére is számítani kell (nem bénaság, evolúciós agyi probléma, korábban linkeltem két videot) és elsőbbsége annak van akinek megadják.
A kék yard, meg elfordul inkább balra, szelektív a látásuk....