. Egyrészt mert ha lett volna 5 kategória egy nap akkor mind az 5-ben indult volna, és akkor most 40-szeres VB. Ettől függetlenül kijár neki a tisztelet! Sztoncsi az aki alatt a ducati jól ment, ez nem vitás! Ha valaki rajta kívül meg tudná ülni az egyedül Rossi. De mint az már kiderült neki sem ment/megy! Ducatival jobb Sztoncsi. De szerintem Hondán vagy Yamahán egy-két pinahajszállal de jobb lenne nála a Dottore. Most még! ! ! !
Azthiszem ez orok rejtely marad majd. Nem fogjuk megtudni "mi volt a baj a Ducatinal" mert jovore is ugyanigy baj lesz (szerintem). Rossinak emiatt erik a nyugdij.
Es ez mellesleg 15 vilagbajnoki cimhez volt eleg ugy, hogy gyakorlatilag egyszer sem bukott motorjaval.
)
. Az a 2007-es is egy rakat szar volt. Sztoncsi ügyes gyerek. De azért elkaphatná 1 hetes higfosás.
2 tizeddel Pedrosa elott minden futamon = vilagbajonki cim. Persze, van amikor nem jo a set es/vagy Lorenzo megbolondul, de ez a ritkabb eset. Altalaban nem kell nagyon teperni. Ezzel arra celzok, hogy Rossinak nem lenne eleg azt az 8 tizedet behozni, amivel most fixen le van maradva. Stoner is ra tud kapcsolni es a tipli csak joval azutan jon. Ahhoz meg a Ducatinak nagyon uj motort kell csinalni. Csakhogy jovore mindegyik uj lesz. Es lattuk 2007-ben, meg a teszteken mi van akkor ha uj dolgokat kell elsajatitani... En nyugodt vagyok, hidd el.
MotoGp motorok 1G-s járművek, míg a Forma-1-es autóknál az aerodinamikai erővel, akár 3-4G-s tapadást is el lehet érni és ez óriási kanyarsebességet tesz lehetővé.
Így van, MotoGp motornál óvatosan kell bánni a leszorítóerővel, hiszen minden ami az egyenesekben leszorítaná, az a kanyarokban kifelé tolná. Ezért sem lehet egy MotoGP motornál állandóan nagy teljesítményen utazni, ezért nem is igényel állandóan max.fordulatszámot. Köztudott a csúcsteljesítmény csak a top speed-nél az egyenesvégén hoz egy kis előnyt. Mivel a pályák általában (nagy részében) csak kanyarokból állnak, ezért egy telített forgatónyomaték és egy jól kezelhető motorkarakterisztika, ami a kanyarból gyorsan kihoz, az többet számít. Minden a sebesség és nyomaték közti optimális kompromisszum eredménye, ezért a négyhengeres tűnt a legjobb kompromisszumnak.