Van javaslat?
addig sem volt soha gondom a használt gumival sem. Azért egy tapasztalatot szeretnék megosztani itt hátha valaki hasonló cipőben jár mint amivel én szenvedtem. Adott ugye a motorom(adatlapomon megnézhető, meg az is hogy használom) vettem rá természetesen használtan előre egy Bridgestone bt 003 rs-t 120/70-es méretben. Pöpec kis gumi volt mindent kibírt imádtam. Aztán két évvel ezelőtt szezon kezdéskor elkezdett furcsán viselkedni a motor. Az a nem túl rossz csak pont annyira hogy elveszi az ember magabiztosságát. Kicsit mintha furcsán kanyarodna stb.. persze nem egetrengető irányíthatatlanság semmi komoly. Mivel nem is tudtam igazán hova tenni a problémát így inkább a beállítással problémáztam esetlegesen egy komolyabb futóműbeli hibára gyanakodtam de ez is inkább már a szezon vége felé mert ez a kis probléma egyszerűen elvette a kedvem a motorozástól de úgy hogy fel sem tűnt a dolog csak az hogy nincs kedvem motorra ülni inkább bringa vagy autó.... aztán a télen volt időm gondolkodni hiszen az addigi motoros karrierem leggyengébb szezonján voltam túl, leginkább csak költöttem a motorra(első teló olajcsere, kormánycsapágy állítás, persze igazából nem voltak rosszak csak nem tudtam merre keressem a hibát) aztán a következő szezon megint hasonlóan indult mint az előző , megmaradt a bizonytalanság viszont közben a hátsó gumma alaposan lekockult lévén kanyarodni nem igazán volt élvezetes a motorral így a kevés kis motorozás inkább csak melóba ingázásra szorult. Jött egy hátsó gumi csere(michelin pilot road2 kicsit lekockult de volt már rosszabb gumim meg hirtelen csak ilyen akadt.) valamint kis utánajárás után ment a hátsó gátló a Déczi suspension műhelyébe ahol teljes felújításon esett át mivel sejtésem szerint most már csak az lehet a baj.
kb egy napos munka amit csak dícsérni lehet. Utána felmentem a motorral mivel beszerelés után ugyan jobb lett de még mindig nem éreztem azt a magabiztosságot amit régen. Itt már komolyan elgondolkoztam azon hogy velem lehet a baj nem is a motorral(lehet túl keveset mentem és egyszerűen majrézok?) Nos a mester rámutatott arra a komoly problémára hogy a futóművem brutálisan kiegyensúlyozatlan, az eleje teljesen kemény a hátulja meg nagyon lágy, kb 3 perc alatt csinált nekem egy kiegyensúlyozott beállítást figyelembe véve hogy hol szeretném használni a motort leginkább valamint milyen stílusban motorozok. Mentem pár próba kört és ugye jobb lett a motor a lassú fordulókban soha nem volt ilyen jó mióta megvettem, viszont amit ott akkor nem éreztem az az hogy gyors tempónál megmaradt a furcsa érzés mintha külön kanyarodna az eleje meg a hátulja. Ezzel aztán megint nem voltam előrébb megint a hátsó gumit okoltam a dologért miután mentem egy másik motorral és kiderült hogy talán mégsem én felejtettem el teljesen motorozni nem én vagyok a majrés hanem tényleg nem jó valami a futóművel...
Erre a pontra azután jutottam el hogy az
Nálunk nézted esetleg? revolutionmotor.. ha nincs a webshopban,se izgulj,nagy valószínűséggel tudunk hozni..általában speckó méreteket is megoldottunk mindig:) De nálunk csak új gumi van,használt nincsen.
ha írsz emailt,vagy telefonálsz,tudunk segíteni :) A webshopban ha nem találod meg a gumit,az nem azt jelenti,hogy esetleg nincs.Ezért kell érdeklődni :) :) köszi
A postai díjat meg ahogy írtam is lejjebb ,nem mi szabjuk,hanem a posta :)
Az a baj,nem tudjuk sehova odaírni az oldalra a webshophoz jól láthatóan (mivel az központi webshop),hogy a webshopot csak nézegessék a gumi árak miatt,ne ott nézzék a szállítást,stb...
http://www.autogumiker.com/
Végül pedig innen rendelt a srác :
http://olcso-gumi-felni.hu/
Konkrét esetben a neki kellő gumi ára :
revolution : 28.198
autoker: 18.600
olcsogumi : 16.000
+ szállítás
A DOT számot illetően pedig az volt a tájékoztatás, hogy a jövő hét végén érkezik árú a Contimental magyar raktárába és ezért vélhetően frissek.