de a benzincsap vákuumcsöve nem így működik. A cső benzincsap felőli vége egy membránhoz csatlakozik, zárt, a membrán elmozdításával engedi át a benzint, onnan jó esetben nem kap levegőt, ha kap, nem működik a csap sem, se kis se nagy fordulaton mert nincs vákuum ami megszívná a membránt. Mikor elindítod, a szívócsonk felől a szívócső depresszió "csinál" vákuumot a csőben, nyitja a csapot és ez így is marad míg jár a motor, tökmindegy lenne hogy közben a csövet összeszívná-e vagy sem, attól a vákuum nem szűnik meg míg levegőt nem kap a cső a szívócsonk felőli végén(vagy egy szakadáson, lyukon), mikor leáll a motor. Ha meg ez a cső lyukas, repedt, lötyög a csöcsökön, akkor az a legkisebb baj hogy nem müxik rendesen a csap, sokkal nagyobb baj, hogy a karbi után, a keverékbe tud olyan fals levegőt szívni a szívócsonkon át a motor, amiben nincs benzin, és így jelentősen befolyásolja a beszívott keveréket, elszegényedést okozva. De mondom, én ehhez tök hülye kell hogy legyek.....
Az adatokból több lehetséges ok következhet, aminek jó részét ellenőrizte már. Jól, rosszul, azt nem tudjuk, de el kell hinni hogy jól.
Ennek következtében ez a lehetőség maradt hátra. Illetve mert elvileg tapasztalatból tudja, hogy ez is tud ilyen jelenséget okozni.
Aztán lehet hogy egészen más hiba lesz az oka, ami egyáltalán nem valószínű, és ezért nem gondolt rá senki.
Fizikai találgatás:
Elhangolódik a szívókör rezonanciája, és bizonyos fordulatokon ellene dolgozhat a szívási ütemeknek, vagy olyan gázlengések alakulnak ki a karburátorban, ami elrontja a keverék arányát, a kaotikus áramlás miatt. Én személy szerint csak kétütemű motoron találkoztam ilyen problémával, de 4T motoron sem zárom ki a lehetőséget.
Pl. érdekes lenne megvizsgálni hogy milyen fordulaton van a probléma, és összevetni ezt a frekvenciát a szívókör hullámhosszával.