, minnél jobban melegszik az idő, annál inkább jelentkezik a benzinbefulladás, alapjárat felett elinduláskor, vagy visszaváltáskor... találtam egy service manualt gsf 400 hoz (elvileg ugyanaz a blokk, karbi, kivéve a vc-s) de az angolból egy kukkot sem értek:D:D Sztem lehet babráltak a fuvókákkal, vagy a sieber tűvel (vagy valami ilyesmi:D) Volt ahol azt mondták, hogy a membrán haldoklik, és ez a jele, cserélni kell őket...hát ha én is moccszrelőnek tanultam volna...
Teszt kérdésekből állt az egész, de semmi köze nem volt a motorszereléshez, inkább autós témájú kérdések voltak. Talán egy fokkal volt nehezebb, mint amit a „B” kategóriás jogosítványhoz kell tudni.
amivel megszivattak, az az elektro irásbeli volt, illetve a szóbeli.. esküszöm szóbelin DOHC vezérlést kérdeztek volna, szín ötösre vizsgázok.. erre kifogtam a robogó CVT váltóját, plusz elektrobol meg hogy milyen kürtök vannak, és miképp müködnek...
De, sok szerencsét!
Melyik modult sikerült elrontanod?
miért jobb lett volna egy fz750 20 szelepes hengerfeje meg a hengere a babszi helyett ?
ötletbörzét szeretnék tartani, nem könnyű az eset. Történt egy hónapja kb h lerobbant a DRZ-m, nem pörgött ki csak durrogott. Kiderült h gyújtótekercs el van égve, elküldtük újrahuzatni. eddig okés, belerakta szerelőm, de még mindig nem volt jó. Ezután egész motor el Miskolcra, ahol a tekercset csinálták, és ott meg megint kiderült, hogy a gyújtásjeladóval is van vmi. Hogy mit csinált vele azt nem tudom, mert nem értek hozzá, de visszaküldte a motort működőképes állapotban. Ezután itthon még történt egy karbitisztítás elemeire szedve profi által, majd a beállítást visszarakta szépen ahogy volt. Én ezután kaptam kézhez a motort, de nem jó. gyengébb mint volt, nyomatékszegényebb. alapjárat gyönyörű, szépen húz, felpörög rendesen, nem durrog, de hiányzik belőle a robbanékonyság, egyesben fullgázon még csak meg se emeli az elejét, amit ezelőtt úgy kellett visszanyomni, hogy ne essek háta. Próbáltuk a légszűrőházat takaró oldaldekli nélkül, úgy sokkal jobb volt, de még mindig nem az igazi. Alapjárati keverékcsavarral is szórakozott a szerelő, de semmi. Valami ötlet? mitől lett gyengébb? én már kivagyok idegileg...