Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

köszi a választ, nagyon perfektül leirtad!
Még annyit kérhetek, hogy valami képet linkelnétek, hogy körülbelül mekkorába gondolkozzak.
Ezt irtam:(kreidlerre való tuning)
Ez egy igen rövid, könyökű, és utcára rövid rezonáns hosszú cső, ráadásul a könyök is kúposnak tűnik.
A hátsó kúp és a végcső is elég rövidke
És nem csak szerintem D:)
Ha (jobban)értenél ehhez a témához, látnád, hogy ez egy forgós motorra való cső.

Ennél vélhetően laposabb karakterü csővel jobban járna az ombre utcára.
melelselg például a ks csöve is iylen vizsonlyag széthúzott karekterü,(yilván nem véletlenül) csak butábban van megcsinálva mint a sinsoné:)
szerinted! de más az ábra!
http://www.kreidler-verein.de/...
ez jó lenne, ezzel 8 alatt se kép se hang:)
kreidlerre való tuning!
http://www.kreidler-verein.de/...
A "belsőrezós"-nak hívott dob alatt nemtommit értesz, mivel a gyári eleve iylen:)

Lehet kapni/létezik nagyobb hasu cső (ami baromi ronda:) és létezik 28as könyökkel hazsnálható vastagabb de egyenes, a gyárira hasonlító cső is. (ezt hívják 32es könyökö csőnek amit nem értek, mert ez a külmérete, azt meg ki nem szarja le hogy mekkora:)

Szóval, a gyári fojtatlan simson cső (ami 25,5ös könyökkel megy) az egy széthúzott karakterisztikáju rezó tulajdonképpen, oylan, mint a fixes gokartokon van.
(bár ezt már párszor leírtam...)

Ezzel a csővel az eredet állapotában pincétől padlásig húz a motor egynletesen, de még egy reszelt hengert sem igen lehet 8-8500 fölé forgatni vele, így vélhetően nem annyira alkalmas egy magasabb fordulaton működő (pukk) hengerhez.
Vélhetően alul erősebb lesz vele mint az eredetivel, cserében felül nem fog elforogni.

A kapható ronda hasas cső nagyobbat szív a hengeren, belül is más, az inkább való forgosabb motorhoz, de 50-es motorhoz nemannyira alklamas.

A sima gyárira emlékeztető 28as könyökű cső, meg egyszerűen szar.
Ahogy a boltban megveszed, az semmiylen motorhoz nem jó, politehnikázni kell vele (kúpot kell bele gyártani hátra, átalakítani a tompítórészt, és a végcső részt)

Tehát:

Én organizálnék egy gyári fojtatlan csövet, ha más nincs, és lerövidíteném a középső egynes részt akkorára, hgy a tompikabetétig mérhető hossza hasonlítson a pukk eredeti kupujnak a rezonáns hosszára.
Ezzel már működne is.

Mellesleg iylesmi rövidített cső van a hetvenesemen, a széria kupások is iylamivel tolják és forgatnak 11et.
asimsonra való gagyirezó semmiylen motorra nem alklmas.
jó a simson belsőrezós dob is csak ne várj tőle teljesítmény növekedést. max stabilabb motorjárás lesz. Bár nekem a puchomon eredeti polini dob van. na az ütős. :) de a simson gagyirezóval is próbálkozhatsz. bár tudom hogy azt sokan fikázzák a simsonon de a puchon lehet hogy másképp reagál mert a puch sokkal rövidebb löketű mint a simsoné. szóval hajrá.
Puch monzára milyen sport dob jó? Elég szar állapotban van a kipufogóm, és szeretnék valami sport dobot rátenni. Milyet éri meg venni? Simsonr való, jó Monzára is? Vagy gyári sebringet keressek inkább?
Uraim!
Van valakinek Puch Monzához kuplungszektora karral, és gyújtás oldali deklije? Sűrgős szükségem lenne rájuk. Ha lehet, elfogatható áron, vagy cserébe estleg blokkalkatrészeket tudok adni.
Köszi a válaszokat előre is!
Nepper, nepper D:)
Nekem is ez volt az rlc -vel. Slampi is próbált menni vele . Akkor a Karbi volt a hunyo . Tegyél be új gyertyát és próbálkozz!
18 ezerért akkor sem volt rossz vétel.:D
Könyveld el, hogy vettél egy szart átbasztak oszt jónapot.
Nemis fog 2500 3000 feölé forogni egyszerűen lehörög nem pörög fel jobban, alapjárat lesz egyedül de amint gázt adsz hörög majd leáll.
A gyár természetesne semmiylen garanciális ignyre nem reagál, vagy ha igen, azt ondják te vagy a hüyle, akkor is, ha egyértelműen a cucc volt szar, nem érdekli őket.
Több oylannal is találkoztam, amiben egyértelműen rossz volt a ragasztás, puha maradt a nyűgyanta, azért eresztett el.
A vapét jópá évvel ez előtt mutattam már itt.
ennek ellenére nem javaslom, mert egyrészt drága, másrészt a mgnesek teljesen védtelenek benne, és csak ragsztssal vannak rögzítve.
Volt kolega, akinek három készlet (150ezer...) ment tönkre, mert eleresztett valamelyik ragasztás, és akkor mindent visz, a többi mágnest, állórészt, mindent.
Találtam:(gogli fordit)
http://www.powerdynamo.biz/deu...
De mondjuk a dióda csinálhat ilyet?
Szemre nem fogod látni, ha 3000 nél kihagyogat, erre volna való szkóp, amid nyilván nincs és ez érthető is.
Rá kellene próbálni eg másik motor alaplapját erre, ha azzal jó, akkor egyértelmű
Strobival nem nagyon láttam mintha kihagyna de ez szerintem az lesz.
Állítgattam jobbra s balra teljesen pontosan belőttem a gyújtást is. És most kijött az igazi diagnózis. Olyan mint amikor az autókat túlpörgetik és letilt. De mindezt olyan 3000 fordulat közelében. Érdemes ezért szétbombázni a "működő" alaplapot hogy megnézzük hogy jó e benne a dióda?
Persze, ha elpattog, nem műkszik
Pl nekem a Racsing Rigámon amikor tesztelgettem a csonkos gyújtást akkor volt egy rossz bekötésem ami által felizzott a megszakító rugója ügyet sem vetettem rá. Beindítottam alapjárat felment 2000 körülre és nem akart pörögni szinte semmit csak ott állt. Mindent átnéztem mire kiderült hogy kilágyult a megszakító rugója!:D
Az attól függ..

Ha alég jól elllítod , akkor nem eszi fel a fordulatot, de ez nem teljesen uygan az, mint, ha dadogva jár és nm forog tovább.

Időpontot megnézed strobival, utána sopánkodsz, hogy még si szar a két dióda:)