Elötte kivettem a sztender gumiütközőjét, így becsukva feljebb került, éles kanyarban nem ér le az aszfaltra. Amikor kitoltam a garázsból nem akart az önindítóval indulni. Észrevettem, a gyujtáskapcsolót bekapcsolva, a töltésjelző a piros mező 2/3-nál áll. Az önindító relé nagyon halkan kattant, mint amikor az akku le van merülve. A dekompresszort ráhúzva, átforgatva a motort a berúgókarral, a töltésjelző egyszer csak a piros mező tetejére ugrott . Ekkor azonnal indult a motor az önindítóval. Ezt eljátszotta Királyréten is amikor hazaindultunk volna, de amikor a dekompresszort rá akartam húzni, a bowdent húzó müanyag kar eltört.
Be kellett rúgni dekompresszor nélkül. Ha jó a kompresszió, a berugókarra ráállva egy 60 kg-os embert ki kell a motornak bírni. Én 85 kg vagyok, ráálltam, ill próbáltam a berúgókart lenyomni. Sikerült egyszer átfordítani, azonnal indult. Utána Nagymaroson ugyanígy azonnal indult, pedig drukkoltam mert sokan nézték az indítást.
A mellékelt képen látható az alkatrész, valszeg a barátom 3D-smarógépe be lesz fogva, mert kifaragjuk fémből. Addig meg rugdosni fogom. Mindenesetre tényleg egy jóindulatú motor még mindig hazahozott.
Természetesen kb 3. ba voltam, és egy jó 25 km re otthonról. De ugye mire jó a nagy nyomaték, 5 ösbe felváltottam, és még a kanyarokat is bevettem, néha 22 ről gyorsultunk 5 be. Rendőröknek úgy gondoltam nem állok meg, majd Márkó kimagyarázza miért
90 km/h sebességnél Isteni gondviselésnek tulajdonítom, hogy nem estünk el és sértetlenül álltunk meg! Az úttestet pedig elhagytuk és kb fél méteren múlott hogy a derékig érő fűben nem csúsztunk bele a 1,5 méter mély árokba! Amikor sztenderre tettem a motort akkor láttam, hogy a gumiszalag ami a felnin takarja a küllőfejeket a hátsó tengely távtartójára van feltekeredve valamint a szelepsapka teteje le van robbanva az oldala meg rajta van a szelepen! A fűben jól látható volt merre jártunk! Egyik barátom jött értünk egy futóval és mint a Harleysek futón gurultunk haza! Mivel többen írtátok a hátsódefektet menet közben így én ezt már egy jelenségnek kezdem felfogni! Gyenge minőségű lenne a belső? Egy biztos én most kicseréltetem!
Hívj majd fel mi a döntés, ma késő estig be vagyok kapcsolva (melózom
)
Köszi! Triviális dolognak látszott először, és a fene gondolta, hogy ennyiszer megeszem
.
mielőbbi jobbulást Neked, na meg Töfinek (ha jól emlékszem így hívják) is
Igazad van. Lehet valami a kostrukcióban+szeretni kell Őket, de a végén mindig hazahoznak. 3 éve, mikor az önindítózás néha berugássá alakult, én is megismertem a kompresszió fogalmát! De a végén mindig elindult. Mikor a kupplungkiemelő Ausztriában eltörött, izzadtam, de hazajöttünk. A szintén osztrák durrdefeknél még jobban izzadtam, de hazajöttünk.
Biztosan lehetne írni hibalistákat, de Töfi nem utazott még szállító jármüvön! Lehet állítgatni ezt-azt, testreszabni, nem fröccsöntött játék.
Más. Annál a többször szakadó kupplungbovdennél a sebváltó jobb oldalán meg kellene nézni a kiemelő tengely beállítását. Az elv azonos a szelepállítással. Lehet, hogy fém feszül ott fémnek.
Használjátok ki a szép időt, üdv:papa