Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy kollegámnak a kiskőrösi mentette meg az életét,aztán az PVC csőből van!
Mind1 mi van a fejeden,ha nincs szerencséd!
Volt itt egy eset nyáron.80-al csúszott el a srác,kitört a nyaka,szerencsétlenül csapódott a seat-ba.
mind a 2 bukó 50 körül van
dainese: Razorback
Shark: s500r demon

Bőr/cordura
Ha valakit érdekel Arlen ness, Berik, M-tech, Agv, Suomy vagy Clover cucc fél áron az szóljon nyugodtan msn-en.
Egyik sem baj. Csak annyit akartam jelezni, hogy attól még egy 40 és egy 160 ezer forintos sisak nem ugyanolyan, mert a 15 komponens közül kettő megegyezik.
Nem teheti meg mindenki,hogy sokért vegyen sisakot,meg nem egyformák az igények se.
én is jól hozzávertem az agyamat és nem lett baja a sisaknak pedig csak gyantával erősített műanyag vagy mi. mondjuk az is igaz h már földön b*sztam oda de azért elég rendesen mert utána még 1et forogtam amire emléxem és utána képszakadás amig megállok a susnyás előtt:) viszont az tény h aszfalton lehet nem bíznék már benne. majd ősszel uj motor, uj sisak:)
Ha csak a márkát nézed, azt vedd amelyiknek jobban tetszik a neve...
Ha konkrétumokat szeretnél, mondj konkrét típusokat!
Nem, mert egyikért se adnék negyvenet se...
Jókor csöppentél ide.

Van itt pár profi sisakos,majd megmondják!
hi all

nekem 2 egyszerű kérdésem lenne hozzátok! remélem tudtok nekem segíteni.
1. bőr (Arlen Ness) vagy cordura (textil) (Berik)?????????? melyik?
2. Shark vagy Dainese?? bukó...
Lécci írjatok már egy két mondatot indoklásnak h miert ezt és miert azt vennétek!!

köszi
nem vagyok sisakszakértő,meg tervező se.csak volt tapasztalatom.Pár percig kettőslátás,de semmi komoly.És nem csúcssisak volt.Biztos szerencse is kellett hozzá.
Jó igaz pontosítok:a sisakom karbon-fiber-kevlár
azért az AGV-vel raktam párba mert tudom,hogy ugyanaz a termék mindkettő,csak a sor végén azt nyomják rá,hogy Laser és ez + 40 ropiba kerül a honpolgároknak.Tehát ez megéri?

Nem én mondtam!!!
Szerinted csak a héjszerkezeten múlik egy sisak védelme? Egyébként pedig teljesen carbon héjszerkezetű sisak elég kevés van a piacon
A csúcssisakok többsége kompozit (üvegszál-carbon-kevlár-stb) anyagból készül!
Na jó, de mondjuk akkor azt a Laser-t hasonlítsd össze pl. a Shark RSR-rel! Nem sok közük van egymáshoz...
Ha megteheted t(v)edd meg!
Ott van pl a Laser,és az AGV.
Ugyanaz a sisak Laserbe 80+körül,AGV-be 45 körül.Tök egyformák,még a belső színük,kárpitjuk,szellőzőrendszerük is.
Ez az én magánvéleményem,nem piackutatáson alapul.
Véleményed szerint két karbonhéj közt akkora különbség lehet?
Ha te így látod....
Én azért maradok a "feliratok" mellett
Ebben egészen biztos vagy?
nem azt ondom,hogy spórolj,csak azt,hogy a + költségért csak SHOEI a feliratot veszed meg
Szia! Nekem HJC HQ-1 carbonom van, azzal nincs rossz tapasztalat. Nem tűnik zajosnak, nem ráncigálja a fejem. Szerencsére élesben még nem teszteltem, de sztem végezné a dolgát.
És a D gyűrű se akkora macera. Én már tök autómatikusan csatolgatom ki be a bukót. Kesztyüben nemtudom befűzni, kb ennyi.
Gyorscsat v. dupla "D"-gyűrűs
Mindenképpen egyszerűbb és gyorsabb a csat ki-be kapcsolása, mint az állszíj "D" gyűrűkön való fűzögetése. Bár kellően kilazított szíj esetén bizonyos esetekben kifűzés nélkül is levehető a sisak! Viszont a "D" gyűrűs rögzítésnél, mivel nem tartalmaz zárat, műanyag vagy fém szerkezetet (a 2 db "D" profilú fém karikán kívül), amely ESETLEG kilazulhat, kikapcsolódhat, eltörhet, így a kikapcsolódás, vagy csat törés esélye nulla. Személy szerint a macera ellenére a D-re szavazok!
Sziasztok !

Nekem is lenne néhány kérdésem

- HJC CL-14 vs. HJC ZF-9 Pro és kontra ? Tapasztalatok ?

- Mi a különbség a gyorscsat és a D gyürüs rögzités között bukoknál ??? melyik a jobb ? Miért ?

Válaszokat előre is köszönöm !

Üdv Tomo
Szia !

Spool

Nekem Spool Cordura ruhám van (nadrád-kabát) Nagyon meg vagyok vele elégedve , meleg-kényelmes-strapabíró !!! csak ajánlani tudom !
Ha Spool cucokat akarsz venni nézd meg itt is : www.kelomotor.hu Én tölük vettem :) nagyon jó vétel volt :)

Üdv Tomo