Srácok! Előre is elnézést ha valakit zavarna a dolog, de mivel többeket ismerek innen, gondoltam hátha valakinek segítség a tavaszi készülődéskor.
Most nyitottam egy barátommal közösen.
Remélem betértek majd. www.darazsgarazs.hu
Köszönöm! Jónak tűnik, de sajnos: 1) most nem fér bele, talán később igen, de túl drága 2) ne haragudj, de egy bukónál nagyon számít, mint ahogy a motornál is, hogy mennyire tetszik valakinek, és sajnos ez nekem egyáltalán nem tetszik:(
Persze ettől még jó vételnek tűnik, végül lehet, hogy eltekintek a "külsőtől" és csak a belsőt "nézem", elvégre ha kevesebb a pénz, akkor több a kompromisszum is.
Hát, akkor lehet, hogy valamelyik HJC lesz, a CS-14 vagy a CS-14 Wolfbane MC5 (25-30e). Ezek már 2012-es modellek, ezért semmi tesztet nem találtam róla, de az előző évi hasonló kategóriájú HJC bukók elég gyengén szerepeltek (pl Shark). Igaz, ezek a HJC-k legalább szerepeltek valamilyen tesztben, ellenben az Astone vagy a BYE bukókkal szemben, amikről sehol semmit nem találok. Ami jobb eredményt kapott, azok már mind jelentősen, kétszer vagy háromszor drágábbak.
Használtan nem szeretnék bukót venni.
ez neked egy tökéletes választás! Ha a mérettáblát megnézed abból saccra tudsz következtetni, ha meg próbálod, akkor felvéve halántékon , tarkón ne szoritson pofánál szorithat, és ha rajtad van becsatolva állrésznél megcibálod fel le oldalra akkor ne forogjon hanem cibálja a sisakkal együtt a fejedet akkor jó lesz!
Megpróbálok összeszedni több pénzt egy jobb bukóra. Köszönöm a tippeket! Elmegyek kipróbálok egy párat, mert még egyik sem volt a fejemen.
Emígy mire kell figyelni, ha felpróbálom? (A mérettáblázat szerint nekem elméletileg S kell).
A HJC bukókról azt olvastam, hogy jók és nem gagyik, ez pl, már használható? HJC CS-14
Ismét köszönöm a sok segítséget.
Nehéz azzal vitatkozni, hogy 20e-nél többet ér e a fejem vagy sem...Többet ér minden pénzemnél, de sajna nem tehetem meg, hogy 50e-es sisakot vegyek. Talán egyszer igen, de jelenleg nem.
A BYE sisakokat több helyen is dicsérték, hogy egy egész tűrhető olasz márka, szerintetek ez milyen sisak lehet: BYE Hero
Persze tudom, egy bringáról is lehet akkorát esni, hogy a sisak menti meg az ember életét, de azért bízom benne, hogy egy ilyen sisak, amit az imént linkeltem, azért nem olyan, mintha semmi nem lenne a fejemen.
Mint a legtobb markanak, ezeknek is vannak termekeik tobb ar/minoseg kategoriaban. Frank Thomas teljesen korrekt kozepkategorias cuccokat csinal, a Hein Gerickenek vannak komoly goretex/cordura szettjei. Javaslom, ha teheted nezz korul egy markaboltba. Igen jo ar/ertek aranyu dolgokat is talalhatsz.
A bor ruhaik tenyleg nem Dainese/Astar(itt is van eleg nagy minosegi szoras ar szerint)/Spyke/stb kidolgozasuak, de lejjebb is vannak pozicionalva.
A 70ert ket reszes Astar szettet be tudod linkelni? Bar csak a nadrag erdekel, dzsekim van toluk.
A csizmarol mi a kifejtos velemenyed? Vizallo? Goretex? Mennyire kopik a talpa? Hogy birja a ragasztas?
Nem kotozkodni akartam, de almat az almaval, kortet a kortevel erdemes osszehasonlitani.
(aki 19ezres sisakban gondolkozik, annak szerinted mik a prioritasai egy kabattal szemben? Szvsz. nyugodtan vehet Frank Thomast-nekem volt, es szerettem, Spada-ra csereltem es Hein Gericket is. )
Gurabli: barmit is veszel, arra figyelj, hogy meretben megfelelo legyen, es a protektorok a helyukon legyenek. Amig nem esel el, addig "orok elet" egy barmilyen motoros ruha, egyetlen ellenseged az idojaras lesz. Vizallosag es a kiveheto beles elony, de esoruhaval/vizesen is van elet.
Cipobe ne gondolkozz, a leggagyibb csizma is 100x tobbet er.
Tovabba erosen ajanlok egy gerincvedo protektort.
Sisakra meg ne sajnald a penzt, annal a 20db ezresnel biztos tobbet er a fejed.
Nem olcso hobbi/kozlekedesi mod a motorozas, de felesleges kockazatot ne vallalj szar felszerelessel. Vegyel legalabb kozepszart, de ha teheted, akkor jot.
kabát m-es BLH szintén kétszer használt,kivehető béléssel,23ezer