....persze. Ráfényeznek az ötven rudis kupakra, hogy eladhassák ismeretlen néven 30-ért....
Faszt. Ezek a cégek (mds, hjc...) 4-6 éves technológiákat és know-how-kat vásárolnak meg és teszik hozzá a saját (egyébként nem szar) design-jukat. Ilyenformán nem tré a holmijuk, csak kicsit idejétmúlt... Én igazi designer biker köcsög vagyok. Moci sehol, de a jelmezem a gp-n is elmenne..
Félreértesz. Nem ugyanolyan, hanem ugyanaz! Egy sorról szaladnak le csak más dekor kerül rájuk a végén. Gyártókapacitásuk pedig eltaláltad, tényleg kínában van! AGV=LAZER.
A HJC pedig egyéb kétes eredetű hárombetűsökkel ellentétben minőségi, rendes kupak a Shoei-től.
Gondolom a hjc a harley-sek számára gyárt braincap-eket százezresével.
...nálunk meg a grex vezethet az airoh meg a caberg előtt... Hála a kimkó meg kívéj tulajoknak, nem is beszélve a baumaxos elektro bringákról..
"Amíg lószar van, légy is lesz..."
Igazából nem akarok bántani senkit a sisakjával. Nem kívánom megtapasztalni azt az esést, amiben a Shoei-em megvéd, de egy noname kupakban meg ottmaradnék... Annál a zakónál ahol ez számít, garantált egy gerinc vagy csigolyatörés is nem beszélve egy-egy szerv leszakadásáról...
Csak azt nem értem soha, hogy miért csak az Arai és a Shoei sisakjai kényelmesek az én fejemre? Komolyan mondom, kb. száz sisak volt már több-kevesebb ideig a fejemen, de csak az említett kettő volt a tuti, azoknak viszont bármelyik modellje.
A HJC a Shoei leányvállalata ha jól tudom. Nem kell azt nagyon megmosolyogni, egyszerűen olcsóbb kategóriás sisakokat gyártanak. Ha a kettő között választanék én is a Shoei-t választanám, de nem olyan rossz bukó a HJC se.
...én nem említeném egy kategóriában ezt a három sapkát. Ez kb. olyan mint egy Astra, Logan, Golf összehasonlítás a kocsiknál...
(Direkt nem írtam Civicet és Corollát, mert az ugye az Arai és a Shoei lenne....)
Keress HJC-t is (de nem csak ezt) forgalmazó dílert, megmosolyogják azokat a kupakokat ők is.
nagyon kicsit lehet szűk, a bőr tágul. De ne szorítson. Egy jó csizma sokat ér, nekem a bokám kitört volna, ha nincs rajtam, amikor elütöttek. Mondjuk én erősített sport csizmát vettem.
Sziasztok!
Hosszas nézelődés után ezt a 3 bukót néztem ki:
Suomy Spec1R
HJC FS10
Nolan N84
Ha van tapasztalatok róla, kérlek osszátok meg velem, mert Kecskemét azért nem kis távolságra van tőlem...
Köszi mindenkinek!
Segítsetek lécci.
Mi a különbség az off road és a trucker csizma közt?
És igaz az, hogy 2 mérettel nagyobb csizma a kényelmes?
Köszi a válaszokat előre is.
Amúgy meg van egy L-es, 59-60-as felnyitható, vadonatúj bukóm. Érdekel valakit?
15000-ért? Nem használta még senki sem!
Faszt. Ezek a cégek (mds, hjc...) 4-6 éves technológiákat és know-how-kat vásárolnak meg és teszik hozzá a saját (egyébként nem szar) design-jukat. Ilyenformán nem tré a holmijuk, csak kicsit idejétmúlt... Én igazi designer biker köcsög vagyok. Moci sehol, de a jelmezem a gp-n is elmenne..