Még abban reménykedek hogy körben a 9.számú tömítés adta meg magát valamilyen szinten,elsőnek azt cserélem ha ugyan úgy látok egy kevés folyást, akkor marad nekem is a tömszelence csere.
Az első lánckerék mögött a szimeringen egy kis olajat körben látni(nagyon minimális),akkor nem szórakozok prox. hu-n megrendelem a szim.szettet.. ,de majd csak köv héten.
Addig is köszönöm a segítséget.
A 3-as alkatrész felelős a vízpumpa tengelyénél a víz benntartásáért. Nem olyan egyszerű kiszedni és az újat berakni, mert a fészek és a szelence háza között ahogy mértem ~0,5mm átfedés van és valami kék cucc is van rajta, ami gyanítom ragasztó. Szerintem nyomásra vagy hőre aktivizálódik. A házat melegítettem a szelencét hűtöttem, de így is elég nehezen ment be a helyére. Biztos megvan a trükkje, amivel egyszerű és én nem jöttem rá.
Gerecsétől rendeltem a készletet (Hot Rods WPK0053), ami a felújításhoz kell, de a Suzukinál lehet csak alkatrészeket is venni külön.
Rövid leírás hozzá, igaz angolul. http://www.thumpertalk.com/wik... Vannak a jútúbon is néhány videó a cseréről.
Nem látok olaj folyást,nekem hűtő víz jön egy nagyon kevés onnan,nem csöpög,csak egy kis megfolyás látszik.Akkor ez lehet az ok ?,a tömszelence melyik alkatrész,akkor azt cserélni fogom.
Értem,elmentem vele kerülni 1 et hogy jól bemelegedjen, utána leállít vártam kicsit és ellenőriztem több mint félig mutatta.Többször is néztem egymás után és ugyan az.Ezek szerint akkor ok.
A vízpumpaház alól nem lehet látni olajfolyást? Amennyiben elmegy a szimering a blokk felőli oldalon (képen a 4-es tétel), akkor ott távozhat az olaj, ha a tömszelence fárad el, akkor meg víz csöpög ugyanonnan. Lehet csak meleg állapotban, mikor hígabb a kenőanyag és forog a szimeringben a tengely, akkor dolgozza ki az olajat.
Másik ötlet a kis lánckerék mögötti szimering elhasználódása esetén. Pl. https://www.youtube.com/watch?...
Ha meglesz a hiány oka, akkor megírhatnád.
Akkor jól csináltad. Mondjuk én nem szoktam várni csak kb 1 percet. De lényegtelen, mindenki máshogy csinálja. Egyszer a flakon jelzését néztem el és nem öntöttem bele eleget.
Azért kérdeztem, mert akadt már több versenyző is, akik hidegen akarták az olajat megnézni. S kérdezték, hogy már benne van 4L és sehol semmi. Miért?
Hali. Nekem volt S verzió, most E van. Ég és föld a kettő közti különbség. Az E az brutál az S-hez képest. 25kg-al könnyebb. fogyasztás kb ugyanannyi ha nem ütöd vágod őt :) :P Nekem mind 2 Sm szettel volt,van. Csak utcán használom. Mondjuk kipróbálnék már egy gyári SM-et, ránézésre tömzsi.
Pont itt néztem egyik nap hogyan kell,hagytam járni pár percet,majd le állítottam szintén vártam kb 3-4 percet kitekertem megtakarítottam majd vissza és ki,aztán látom hogy semmi.Kicsit megdöntöttem oldalra úgy sem érte el.
Üdv
Segítsetek,mitől lehet,hogy drz 400 E motoromba raktam Motul 300v-t 2litert és kb 200 km alatt lement teljesen a szint a nívón már nem lehet ellenőrizni annyira.Egyáltalán nem füstöl,stb motorral nincs gond, nem értem.. Próbáljam meg a motul 5100 15W50 et ezen gondolkozok.
Semmi, csak gyorsan elfárad. Én is próbáltam,de gyorsan leszoktam róla. 15-17 óra után már nem akarta venni a sebességeket. Motul kibír 30-at is.
Ne 1000Km_ként cseréld! Túl sok. Egyszer kíváncsiságból megnéztem, 997Km-nél már 3.x cseréltem olajat. Tehát 1000Km kb. 50-60 óra. (terepen, erdő, dombmászás.....)
A Castrolról hallottam, hogy hamisítják. A többi márkánál is fennáll ez? Az előírt szintet hozza a Repsol. Egy barátomnak maradt meg 4 liter. Gondoltam megveszem tőle, ha már ott porosodik.
véleményem szerint az olaj márkánál lényegesebben fontosabb hogy megfelelő helyről legyen vásárolva, szóval ne legyen hamisított
persze teljesítse a gyárilag előírt teljesítményszintet
a márka meg olyan mint a hit......
Szevasztok Rendszámos Suzuki dr-t keresek eladót! Évjárat köbcenti mindegy! Kb 300 ezerig gondoltam! Ha van valaki akinek van vagy tud olyat aki eladná ne tartsa magába! Köszönöm!
legalább olyan jó állapotban van mint a drz