Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

szerintem a 10w40-el semmi baj,inkáb az hogy félszintetikust teszel bele,csak fulszintetikust 1500-2000km csere(olajszüröt is) na meg minden indulás elött ellenörzés!és kisseb az eséj hogy ijen történjen.
úristen ennyi bajuk van ezeknek a drzéknek? mit vettem ?nekem 10w40 olaj van benne putoline,utcai felhasználásra félszintetikus
Mizsi!

Merre laksz?
Ez külső csavaroknál alkalmazható,párban,ha az egyik csavar lazul közben húzza a másikat, tuti megoldás.
Nekem folyamatosan kilazulnak a csavarok,nekem is kiesett pl. a spirál...az 1000-es 14ezer Ft-os szervíz alkalmával pedig nem húzzák után a csavarokat...
10w40-est biztos hogy többet nem fog látni. Használatija írja, hogy 20w50 is jó bele, ami olyan -10 foktól +40 külső hőmérsékletig jó. Asszem azzal megpróbálkozom.
A japók valami olajnyomáslámpával ha ellátták volna ezt a szerkezetet, akkor megelőzhető lett volna ez a dolog.
repsol vagy motul 10w50 full synth ezek vannak a DR350embe is épp mikor melyik van de megéri ezeket venni mert meglátszik am inőség :) azt megforralni se lehet.
RK
Nah, erről is megoszlanak a vélemények, de szerintem castrolt többet ne tegyél bele, ha az a hibás, ha nem. Szerintem az nem olaj, hanem trágyalé...
Felmegy a Tiedre is? Nem azt írták, hogy S-re jó?
Persze először felrakom az enyémre.
Úgy tudom csere szavatos, lehet a kipuff-ot sem ártana cserélned, de nem hinném hogy komoly gond lenne, ha maradna a mostani.
Bizony. Holnap ez fog duruzsolni Luyz motorján S.babodon.
Gyárilag milyen lánc van a DRZ-n (márka)?
Nah most van 1 olyan kérdésem, hogy .: Az E-betűs drz hengere, komplett hengerfeje összehozható-e az én S-es déerzémmel? Annyit tudok, hogy az E-s hengerfejben nagyobbak a szelepek, meg ugye más a karbi. Szóval az S-es blokkom, a gyári karbijával, hogyan viselkedne az E-s hengerrel, hengerfejjel? Mert abból talán tudok eladót.
Ezt már nekem is mondták, hogy minimum 10W-50, a könyve 20W-50-et is ír bele... Főleg a ny ári hónapkban és ugye sűrűbb olaj=nagyobb olajnyomás...
A moci már szét van szedve, a szerelő azt mondja, hogy a 10w40-es olaj túl vékony neki. pedig ugye a gyári olaja a castrol actevo xtra is 10w40-es. a szelepszárszimeringeket jónak mondja, gyűrűhorony hibátlan. Az olajat tartja a bűnösnek. no meg a gazdát
Hát Igen ebbe van valami de lehet hogy mégsem olyan rosz megoldás!
Ez érdekes mert be vannak süllyesztve a lendkerékbe... Elég kókány megoldás... Meg a drót pont engedhet annyit, hogy csak annyira lazuljon meg, hogy megtörténnyen a baj.
motoremelő bakja nincs valakinek eladó?
ki kell a csavarokat fúrni és acéldróttal összehuzatni őket átlósan!jobb mnir a ragasztás, a youtube-on van róla video is!
Valaki cserélt már olajat az első telóba? Hogy érdemes nekikezdeni, illetve milyen viszkozitású olaj van benne gyárilag?
Ha a gyári csavarok meglazulnak, akkor onnantól kezdve, nyíróerő terheli őket. Előbb utóbb kifárad a csavar, és leszaka a feje. A többit meg tudod... Ezért érdemes beragasztani, meg a gyári 10.9-es helyett, tenni bele 12.9-est és jól megtépni (azthiszem 25Nm-el).
A múltkor 25-ért láttam a kepesmotoron, bontott Nicasilols.
Nem az anyém a motor én csak érdeklödtem
Amugy ha márt itt tartunk milyn csavart tegyünk vissza helyete?

Igen egyépként erröl a csavaros betegségröl én is olvastam itt a forumon! Mondtam az illetönek de nem lépet semmit hát igy járt!
Egyépként akkor az összeset érdemes márt beragasztani nem?

A választ elöre is köszi!
ÜDV
Yamaha Fehérnél 20e ft ért raknak be vas hüvelyt ha nem találsz mást, nekem ez van benne és nincsen rá panasz.