Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szijja mindenki !
Sziasztok!

Igen, szabvány H4 60/55W kell bele.
Sziasztok!
A fényszóróba 12V 60/55W-os égő kell? Nem működik ugyanis a tompítottam...
Köszi/zabk
Ja, meg kirakósat játszok a régi blokkal, legalább megismerem
Ilyen szintű átalakításhoz, se pénzem se hozzáértésem nincs
De azért jó dolog álmodozni.
Addig is apróbb csinosításokat kéne véghezvinni a motoron. A vázon itt-ott megjelent a rozsda azt eltüntetni, a leömlők a fél centi retek alatt szintén rozsdásak, azzal is kéne kezdeni valamit, meg még biztos akad pár dolog.
Egyébként ha egy ilyen átalakításba mélyebben belerágod magad, akkor szólj, mert én is szívesen elszórakoznék ilyennel (műszaki véna).
Eddig csak autón volt hozzá szerencsém... Superchargerhez pedig egyátalán nem.
A kopresszor szerintem azért nehéz ügy, mert annak a hajtását a főtengelyről kellene elvezetni.
De most, hogy mondod, lehet hogy akkor inkább egy Supercharger-t kellene építeni. Ahhoz nem kell annyi átalakítás, "csak" egy új "szívósor", dugattyú, egy nagyobb akksi meg maga a supercharger (meg természetesen a szerelési anyagok és pénz).
Más kérdés, hogy supercharger nem nő minden sarkon, míg turbó igen.
Meg az is kérdés, hogy mindez egy motorban hol fér el, mert egy kocsi motorházában van hely, de egy 2kerekűn nem sok...
Azért kérdezz utána pontosan mindennek... mert csak tájékoztató jellegű voltam... de a csapásirány szerintem ez.
Köszi a gyors választ
Már csak részben emlékszem, mert régen volt ez a motorcserés procedúrám. De az okmányirodában rá kell kérdezni, ha esetleg változott azóta valami. A kulcsszó: típus azonos motorcsere!

Nekem annak idején úgy ment, hogy volt egy év műszakim a kocsin. Azt az információt kaptam, hogy ráérek a következő műszakinál elindítani az eljárást. De a papíroknak addig is nálam kellett lenni, ha esetleg jobban megnézik a járgányt egy közúti ellenőrzésnél. Szóval a gyűjtemény: számla a bontóból olyan pecséttel, ami a típusazonosságot igazolja (legyen rajta a motorszám és egy eredeti pecsétes másolat a korábbi papírokról (akkor is, ha külföldi, és a bontó pecsétjével legyen ellátva). Számla a szerelőtől, aki beépítette (ez is motorszámmal ellátva). Ezekkel járkálhatsz.
Aztán eljön a műszaki időpontja. Előtte csináltatsz egy eredetvizsgát a papírok alapján, bejelented vizsgára, úgy hogy tudják a motorcserét. Műszaki után megkapod az igazolást, és az egész csomaggal beballagsz az okmányirodába, ahol megkéred az új forgalmit. Nem kell átírni újra, csak forgalmi csere van... természetesen péééézééé... nagyjából olyan 25-30000 a költsége az ügynek, plusz az új blokk ára és a szerelés költsége.

Összefoglalva így emlékszem...
Hello.
Mondták hogy beépítik ha kell, csak szóljak mikor mennék. Ezzel a lehetőséggel majd élek is szerintem.
Azt tudom hogy ha új blokk kerül bele akkor újra át kell íratni - eredetvizsga, aztán irány az ocsmányiroda - de műszaki vizsgáztatásról nem tudtam.
Ahhoz mi kell? Számla a bontóból, számla a szerelőtől, eredetvizsga, régi papírok? Ha jól sejtem újra át kell legyen íratva mire műszakira viszem?
Régi papírok? Van 1 adásvételi, 1 törzskönyv, 1 forgalmi. Ez elég?
Azért az komoly lenne... kompresszoros GS!
Bár akkor már a léghűtéssel is kellene kezdeni valamit... aztán úgy már nem is olyan jó játék.
Turbót építeni ELMÉLETBEN egyszerű. Gyakorlatban sok pénz és szopás. De szerintem nem nagyobb (sőt kisebb), mint egy blokkcsere, ezért írtam.
Én nem építenék a GS-re turbót (meg mostmár úgy általában semmire sem), csak te írtad, hogy valamit csinálni szeretnél. És ezt még a műszakin is könnyen átviszed. De legalábbis könnyebben, mint egy típusidegen blokkot.
jaha :-) ez a fajta barkácsolás elég drága hobbi, vetekszik a motorozással....
üzemképes műszakis vas legyen minnél hamarabb
Lehetnek eme kicsiny országban még mindig müszaki, technikai zsenik(vagy legalább is azt hiszik magukról), akik meg akarnak valósitani valami ujat. Nyilván neki nem a motorozás a lényeg hanem a műszaki alkotás.
Barátunk viszont szerintem egyszerűen gyorsan talpra akarja állitani a GS-ét és még idén motorozni Akkor meg nyilván a blokkcsere a leggyorsabb.
tényleg komolyan gondolod, turbó? ennyi pénzből akkor vehettél volna egy jobb-nagyobb vasat, én inkább rendbe tenném és a többit elmotoroznám, ebből a motorból sokkal többet nem lehet kihozni, így is nyár vége lesz mire tudsz vele menni...
költsd benyára meg a szervízre, szvsz
Akkor megetted...
Ráerősítek! Csak bele kell lógatni a pálcát... és nem betekerve ellenőrizni.
Hali!

Ez tényleg nem jó hír...
Én nem javasolnám a másik motor blokkját belepakolni. Nagyon nehezen fog összeállni a technika... villamosság, hely, esetleg alkatrész... győzöd majd kibogarászni, hogy mi kell...
És nem utolsó sorban a műszakiztatás... a típus azonos motornál is különféle igazolások kellenek. Számla a bontóból, számla a szerelőtől, aki beépítette, a blokkhoz tartozó motor régi papírjai (szerencsés esetben ezek megvannak), új eredetvizsga... stb-stb. Én az autómnál végigjártam ezt annak idején. Annyi volt a könnyebbség, hogy mindez ráért a soron következő műszakiig, és az ügyintézők tudják a módját.

Az említett bontó a "kisfalumban" található, ha jól gondolom. Ha Ha innen választasz új szívet a mociba, akkor annyit megtehetek, hogy "ránézek" (de tényleg csak nézek, mert nem vagyok egy műszaki embör...csak műkedvelő), és esetleg jártamban-keltemben eljuttatom hozzád. Bár, Kkhalas sem egy távolság a bontótól... majd látod!
Sok szerencsét a munkához! Sajnálom, hogy "kifogtad"...
milyen olajam?

nekem Castrol actevo 4t van a vasban
Hello jégember.
Este felhívtam az eladót és mondtam hogy 1 szart adott el és hogy ha tudta hogy ennyire szar és nem szólt akkor 1 s.fej.
Ezzel ez a része le van tudva. Verhetném még a tamtamot hogy fizesse ki a javíttatás költségeit, de felesleges. Az adásvételiben benne van hogy a jövőben előforduló hibákért az eladó szavatosságot nem vállal...

Belátom ezt elkúrtam, de ahelyett hogy ezen rágódnék inkább próbálom minél hamarabb motorozható állapotba hozni a gépet.

A más fajta blokk beépítéséről lemondtam mert az rengeteg idő, munka, és papírmunka lenne.

A turbó beépítése érdekes ötlet, de valóban ennyire egyszerű lenne, hogy felteszek rá 1 olajhűtőt+ a turbót aztán annyi?
ájáj. Még szerencse, hogy nem lett "komolyabb" baj(od)! Legalább lett belőle egy finom kis fácánhusileves?
Viktor is randizott már fácánnal, bár ő szerencsésebben megúszta az esetet...
Nem várok!
Vazze! Ügyi vagy. na megyek visszaolvasni.
Jelentem HKG volt, fagyizás... De ami késik...

Apaaaa, várom a meglepit, ügyesen!