Jaja, egyben, csak ha kintről van, nekem kellett mind a két papper... forgalmi és az a valami, amit másik fórumban is te mondtál meg :D
de pl. 92 előtt bevont forgalmiknál Ausztriából, simán elfogadták a vizsgán, majd a az okmányiroda szívat meg, egy több havi lekérdezéssel.
Nálad ez gondolom nem áll fenn, mert mindened van :D
na, nekem a kocsiban pont ezért van mellettem az ajtó zsebében.
És lakott területen kívül is ha leszállsz a motorról ugyanúgy motoros vagy, és nem kell mellény, max, ha elsétálsz mellőle, mert akkor nyilván már nem motoros, hanem gyalogos vagy, de ekkor már sisak sem kell.
Am fényvisszaverő ruházat van előírva (cordura kabátomban van fényvisszaverő, így oda nem kell felvenni semmi pluszt), nem láthatósági mellény. Lehet kapni valami szalagos rendszerűt is, kicsit kisebb, meg könnyebb felvenni. Külföldi motorosokon láttam eddig, meg talán kukásokon itthon
Lakott etrületen kívől ha leszállsz a motorról kéne a mellény.De gyakorlatban van aki felveszi induláskor mert megnézem azt a tornát míg kihalászod az ülés alól és felveszed motoron ülve.
Vagy szarnak rá mert marhaság.
Láttam osztrákiában rendőr miatt kocsiban fetrengő embert mert a kalaptartón volt de kiszállni nem engedték mivel akkor már rajta kellett lennie.
A motorra csak az EÜ tasak a kötelező, meg a forgalmiba a csekk a KGFB-ról (vagy igazolás, ha átutalásos vagy).
A láthatósági mellény a kocsiba sem kötelező, ugyanis az a gyalogos kötelező tartozéka. Vagyis, ha nem szállsz ki a kocsiból, nem vagy gyalogos, ergó nem kell. Csak ha kiszállsz pl csomagtartót megmutatni a rend őrének, akkor gyalogos lettél, és kell a mellény. (Az más kérdés, hogy hivatalos parancs nélkül közrendőr nem nézhet a csomagtartóba, de ugyan ki mer ellenmondani...)
A motoros pedig, ha leszáll és pl tolja a motort, akkor is motoros, vagyis kell a sisak a fejre! Csak, ha utasít a rendőr, hogy szálljon le, és vegye le, akkor lehet levenni, de ettől nem vagy gyalogos, ezért sem kell a láthatósági mellény...
Hát én is úgy vélem (vagy szeretném ezt hinni), ha nem csinálok nagy feltűnést, akkor hagynak élni.. Persze bármikor be tudják bizonyítani az ellenkezőjét.
Nem kell semmi, se tartalék izzó, se láthatósági mellény, már csak azt hiszem elsősegély csomag kell. De legutóbb Lepencei "ma megfingatjuk a motorosokat" razzia alkalmával sem néztek meg semmit. Csak a forgalmit és a jogsit. Még a biztosítást sem kérte külön, bár az ott volt a tárcámba és láthatta.
Nekem is az a véleményem, hogy csak úgy hiába nem b...ogatnak. Max. csak néha...
végülis, ha belém akar kötni, belém tud. Ilyen idétlenségek, hogy tartalék izzó kellenek még? (a régi motoromban volt a villatáskában, aztán pereceltem, na össze is tört. sok értelme volt...)
Jajaja: azt ki tudja, hogy germán felségterületen mennyire szívóznak, ha nincs E a kipufogóban? Aszongya az embör, hogy ha megyünk esetleg nyugatra, vissza kell tenni a gyári csövet.
A másik meg az, ha kocsiknál is feldobsz egy sportdobot, vagy sportlégszűrőt, esetleg egy kis chip tuning, nem fogsz rögtön műszaki vizsgára sietni, hogy mérjék be az új értékeket. Pedig sokan alakítják át így autójukat/motorjukat, úgyhogy no para!
de pl. 92 előtt bevont forgalmiknál Ausztriából, simán elfogadták a vizsgán, majd a az okmányiroda szívat meg, egy több havi lekérdezéssel.
Nálad ez gondolom nem áll fenn, mert mindened van :D