Sajnálnám több napon keresztül 7ezren tartani a nem gyenge emelkedőkön..túl lassan menni meg nem szeretnék. A transalpinán is sajnáltam amikor kopp gázzal 80nal mentem hegynek felfelé az utolsó párszáz méteren
Óra szerint 37.000 (?) van benne, a valóságban ki tudja mennyi. Szerintem maradok a sűrűbb olajnál, nem akarom szétkúrni a telót. (Gondolom a műhelyben ha osztanak-szoroznak, távtartót installálnak, jól elkérik érte a pénzt... annyit talán az egész motor nem ér.)
2006-os volt. Mivel új korától nálam volt, és egészségesek voltak a szárak (kívül-belül), elegendő volt a vastagabb olaj. Ha fáradt a rugó, akkor lehet pogácsázni, de ott is inkább új rugóval érdemes operálni. Ehhez azért néhány tízezer kilométer kell, lehet, hogy száz is.
Köszi az adatokat. Az enyémen már cserélték a telókat, nem állítható az előfeszítés. Valószínűleg "összecsukták" az elejét, és egy későbbi telóval pótolták.
A tiéd mikori volt? Raktál be ilyen távtartókat vagy csak a sűrűbb olajat?
15W-s olaj, száranként 382 ml. És én a te motorodnál nem "pogácsáznék". Elvileg a 91-es évjárat rugóelőfeszítése állítható (gyanús, hogy gyakorlatilag is).
Kell a távtartó, a gyárinál sűrűbb olaj, és a nagy okosság, hogy több legyen, mint a gyári előírt mennyiség. Egy komoly műhelyben ki tudják számolni, meddig lehet ideálisan emelni a mennyiséget. / A gyári érték nem jelenti azt, hogy nem lehet eltérni tőle. Ez biztos. /
Az enyém ilyen és az eredmény bombasztikus. Ha akarod, ki is próbálhatod. A műhely címét pedig itt írtam mostanában valakinek.
Valaki kísérletezett-e már olyan "futómű keményítéssel", hogy pl. 15 mm-es távtartó pogácsákat applikál az első telóba, kvázi nagyobb előfeszítés gyanánt? Ezt meg 10W-s telóolajjal összerakva.
Gs500 hoz melyik olaj lenne jobb?
Motul 5100 10w50 vagy 15w50?
Ha jól sejtem a 15w-s igaz?
Most 10w40 volt benne, 9000km alatt megevett kb. fél litert.