Vagy megtaláltad a fedélzeti computer korai változatát!
A túlmelegedést azért mondják, mert ha jól tudom az akkori szériában még nem volt olajhűtő. A frissebb idomosokba pont ezért tettek. Benzincsapra is panaszkodtak már itt fórumon, úgyhogy simán lehet ugyanez a régi generációs probléma.
És kiprovokáltam a motorból, hogy miért állt le néha nagy sebességnél. Sok amerikai, német, és magyar fórumon is megtaláltam ezt a jelenséget, többnyire "Túlmelegszik a motorom?" kérdéssel. Persze dehogy melegszik túl, igazából benzinellátási probléma. A tippek a következők voltak: Benzinszűrő legyen tiszta, akár építs be egy plusz benzinszűrőt, tank belül legyen tiszta, karburátor legyen tiszta, tanksapka tudjon "szuszogni", és a benzincsap működjön jól. Ez az utolsó volt nálam is, ami nem volt jó. Ugyanis nagy sebességnél, amikor elkezd a motor dadogni, meg le akar állni, akkor PRI állásba fordítva kisimul a gép, és minden megy tovább. Ma ezt többször is leteszteltem. Ez ugye azért lehet, mert ON és RES állásban egy vákuumos szelep nyit/zár, a PRI állás pedig kikerüli ezt a szelepet. Már csak az a kérdés, hogy akkor most a benzincsap a rossz, vagy nagy sebességnél valamiért a karburátorból érkező vákuumcső valamiért nem tudja nyitva tartani a szelepet, így a motor leáll. Mindenesetre örülök, hogy ez kiderült
(Remélem mindent érthetően írtam
)
A kerék elkészült, hamarosan beépítés!
Én is szoktam ebből a drágábbik benyából tankolni, de csak néha, az általad említett tisztító hatás miatt.