Volt egy Tétény-Érd-Bp-Tétény karikám reggel,pont belefutottam.Mindenhol vizes voltam
Természetesen az esőruha a Yamahában maradt.Milyen jó ha az embernek 2 motorja van
"jelek" után még jobban tessék figyelni, és úgy közlekedj , mintha "mindenki az életedre törne ". és NEM MINDEGY !
1. Ha mentőt hívsz, nekik hivatalból hívniuk kell a rendőrséget. Az első perecelésem alkalmával, bár nem volt komoly bajom egy lesápadt autósra hallgatva kihívtam a mentőket, Ők viszont a rendőröket, és így bár nem okoztam senki másnak semmilyen kárt kaptam egy 10eFt-os büntit is relatív gyorshajtás miatt. Ilyenkor ha érzed, hogy nincs nagy baj, gondoskodj a motorról (tréler, haver...stb) és menj be magad a balesetire, mondván "elestem az udvaron"
2. A helyszínre kiérkező rendőrrel mindig légy együttműködő és tisztelettudó! Fölösleges próbálkozni bármivel, főleg okoskodással, mert ne felejtsük el, Ő az aki dönt!
3. Ha a másik résztvevő goromba, vagy elhajt, semmiképp se légy agresszív (persze megvédheted magad), nem tarthatod vissza, különben garázdaságért elővesznek! (volt ilyen idézésem
4. Ha másnak kárt okozol Neki lesznek fontosak a fentiek. Bármi történt is, NEM KÖTELEZŐ ELISMERNED HOGY TE VAGY A HIBÁS! A betétlap teljesen szabályos úgy is, hogy másként látjátok a dolgot, viszont mindenképp a valóságnak (véleményednek) megfelelően kell kitölteni! Ha nagy az eltérés, vagy minkét fél kárigényt nyújt be, akkor hosszadalmasabb a story (bizonyítási eljárás, miegymás), ezért kell a rendőr mindenképp!
5. A rendőrt hívva az első kérdésük, hogy személyi sérülés, vagy jelentős anyagi kár történt-e. A helyes válasz igen-igen! Kizárt, hogy ne lenne legalább egy zúzódásod, csak a stressz miatt ekkor még nem érzed! A jelentős anyagi kár fogalmát meg gyakorlatilag a 47eFt-os bővös megélhetési érték mellett minden kimeríti..
Más egyelőre nem jut eszembe, de ha "biztosítózni" akarsz lebeszéllek róla, mert a végén nem hogy új, de semmilyen motorod nem lesz...